Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τζόρτζια: Σκληρή μάχη για την Γερουσία – Μικρό προβάδισμα οι Ρεπουμπλικανοί (pics)

Τζόρτζια: Σκληρή μάχη για την Γερουσία – Μικρό προβάδισμα οι Ρεπουμπλικανοί (pics)

Σκληρή είναι η μάχη που κρίνει τη Γερουσία στην Τζόρτζια, με τους Ρεπουμπλικανούς να έχουν μικρό προβάδισμα, και μ ετην καταμέτρηση να έχει φτάσει το 96%.

Ο Ρεπουμπλικανός Ντέιβιντ Περντιού συγκεντρώνει το 50,0% των ψήφων και ο Δημοκρατικός Τζον Όσοφ το 50,0%, με τον Περντιού να προηγείται με περίπου 3.000 ψήφους διαφορά από τον αντίπαλό του.

Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων ο Δημοκρατικός Ράφαελ Γουόρνοκ προηγείτο με το 50,2% των ψήφων έναντι της γερουσιάστριας Κέλι Λέφλερ (49,8%} ,

Η διαδικασία αναμένεται να σταματήσει στη διάρκεια της νύχτας και θα επαναληφθεί το πρωί (τοπική ώρα), και περισσότερα θα είναι γνωστά μέχρι το μεσημέρι για τα αποτελέσματα στις πολύ αμφίρροπες εκλογές, δήλωσε στο CNN ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας Μπραντ Ράφενσπεργκερ.

«Πιθανόν θα κάνουν ένα διάλειμμα εδώ, νομίζω, μέσα στην επόμενη ώρα. Θα προσπαθήσουν να κάνουν όση περισσότερη δουλειά γίνεται απόψε… Τουλάχιστον, να καταγράψουν ακριβώς πόσα ψηφοδέλτια υπάρχουν και στη συνέχεια να σκανάρουν όσα γίνεται αύριο. Ας ελπίσουμε πως μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε μια καλύτερη ιδέα για το πού βρισκόμαστε», είπε.

Εάν ο αιδεσιμότατος Γουόρνοκ και ο Όσοφ, πρώην δημοσιογράφος, δεν τα καταφέρουν, το GOP θα μπορεί πρακτικά να ασκεί βέτο σε αποφάσεις του πρώην αντιπροέδρου, που αναμένεται να αναλάβει τα νέα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις