Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

«Urban Miniatures» στο Μπράιτον της Βρετανίας

Μπράιτον
Φωτογραφία από: Youtube

Εδώ και λίγες ημέρες, ξεκίνησε στο Μπράιτον της Βρετανίας το φεστιβάλ «Artists Open Houses Christmas Festival 2019».

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η φωτογράφος Έμιλι Πάξτον και η καλλιτέχνης Παμ Γκλιου επιμελήθηκαν μια έκθεση σπιτιών, καταστημάτων, βαγονιών σιδηροδρομικών συρμών, όλα μινιατούρες. Στο σύνολό τους, σχηματίζουν μια μικρή πόλη-μινιατούρα που γεννήθηκε από τη συλλογική φαντασία περισσότερων από 40 καλλιτεχνών δρόμου από όλον τον κόσμο.

Όλα τα… καλά στο Μπράιτον

Η έκθεση, με τίτλο «Urban Miniatures» εγκαινιάστηκε στις 23 Νοεμβρίου, και το «ρόστερ» των καλλιτεχνών που συμμετείχαν περιλαμβάνει καλλιτέχνες τοιχογραφιών σε τυφλές όψεις κτηρίων, ντιζάινερ και ζωγράφους, οι περισσότεροι των οποίων ασκούν την τέχνη τους σε απείρως μεγαλύτερη κλίμακα: από τον καλλιτέχνη δρόμου Peeta, ο οποίος φιλοτέχνησε μια τοιχογραφία-οφθαλμαπάτη μέχρι τους Tiny Scenic με ένα κόσμημα-αρχιτεκτόνημα.

Η μικρή κλίμακα υποχρεώνει τον θεατή, που έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Μπράιτον έως τις 22 Δεκεμβρίου, να σταθεί στις λεπτομέρειες. Επιπλέον, θα μπορεί να συμμετάσχει σε εργαστήρια για μινιατούρες, τα οποία διοργανώνουν οι δύο επιμελήτριες της έκθεσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις