Σάββατο, 2 Μαρ.
11oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη αντίδρασή του μετά τον σάλο για ρατσιστικά σχόλια

Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη αντίδρασή του μετά τον σάλο για ρατσιστικά σχόλια

Ο Πιρς Μόργκαν αποκάλυψε πως η ολλανδική έκδοση του βιβλίου Endgame, του δημοσιογράφου Όμιντ Σκόμπι, κατονομάζει τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ Μίντλετον ως «βασιλικούς ρατσιστές». Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στη Βρετανία.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν ισχυριστεί στην… αλησμόνητη συνέντευξη στην Όπρα Γούνφρεϊ ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας, όταν περίμεναν το πρώτο τους παιδί, είχε αναρωτηθεί τι χρώμα θα είχε το δέρμα του! Και κατά τον Πιρς Μόργκαν, η ολλανδική έκδοση του Endgame ισχυρίζεται ότι την… ερώτηση είχαν κάνει ο Βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον. 

Σε συνέντευξή του, ο Μόργκαν επισήμανε ότι, κατά το βιβλίο, ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον αναφέρθηκαν στο χρώμα του δέρματος του Άρτσι, γιου της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι. 

Ο βασιλιάς Κάρολος βρέθηκε σήμερα στη σύνοδο των COP28 για την κλιματική αλλαγή στο Ντουμπάι, λίγες ώρες μετά από τη «βόμβα» ότι ο ίδιος και Κέιτ Μίντλετον είναι τα δύο μέλη του παλατιού που έκαναν ρατσιστικά σχόλια για το χρώμα του πρίγκιπα Άρτσι πριν γεννηθεί.

Ο Βασιλιάς προσγειώθηκε στο Ντουμπάι όπου θα δώσει μια κεντρική ομιλία.

Πριν από αυτήν, ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Νιγηρίας, Bola Ahmed Tinubu πώς είναι και ο μονάρχης απάντησε: «Είμαι πολύ καλά… σχεδόν».

Παράλληλα, η αντίδραση του παλατιού ήταν σφοδρή, χαρακτηρίζοντας τα όσα αναφέρονται ντοπιαστικά και μοχθηρά. Πηγές από τη βασιλική οικογένεια ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει νομική απάντηση. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις