Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Καμίλα της ανταπέδωσε την ύψιστη τιμή φορώντας την καρφίτσα της βασιλομήτορος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Καμίλα της ανταπέδωσε την ύψιστη τιμή φορώντας την καρφίτσα της βασιλομήτορος
Φωτογραφία Reuters

Η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ το βράδυ της Δευτέρας (13.9.2022) στην «Αγρυπνία των Πριγκίπων» με την ύψιστη τιμή που της είχε απονείμει η εκλιπούσα μονάρχης όσο ήταν εν ζωή.

Η Καμίλα συνόδευσε τον βασιλιά Κάρολο στην «Αγρυπνία των Πριγκίπων» για τη βασίλισσα Ελισάβετ στον Καθεδρικό Ναό του St. Giles στο Εδιμβούργο χθες το βράδυ ενώ ήταν σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα, φορώντας την καρφίτσα της βασιλομήτορος που έχει σχέδιο ένα γαϊδουράγκαθο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε κάνει δώρο στην Καμίλα τη συγκεκριμένη καρφίτσα και με την απόφασή της να ονομάζεται «βασιλική σύζυγος» όταν αναλάβει ο Κάρολος τον θρόνο της Βρετανίας, την έκανε δεκτή στο Παλάτι ενώ κάποτε η Καμίλα ήταν απλά το «τρίτο πρόσωπο» στον γάμο του Καρόλου και της Νταϊάνα.

Από τη μεριά της, η Καμίλα προσπαθεί να τιμήσει με κάθε τρόπο τη βασίλισσα Ελισάβετ και να ανταποδώσει την υποδοχή της στο Μπάκιγχαμ. Βρίσκεται στο πλευρό του Καρόλου σε όλες του τις εμφανίσεις, με πολλούς να λένε ότι δείχνει «διακριτική και υποστηρικτική» στον σύζυγό της, καθώς πενθεί για τον χαμό της μητέρας του.

Εν τω μεταξύ, η Καμίλα έκανε μια διακριτική αναφορά και στον Πρίγκιπα Φίλιππο με το ντύσιμό της χθες, καθώς φόρεσε το ίδιο μαύρο παλτό με λευκές λεπτομέρειες στο μπούστο, που είχε φορέσει για την κηδεία του τον Απρίλιο του 2021.

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα βρίσκεται στη Σκωτία μέχρι τις 17:00 (ώρα Βρετανίας) και θα μεταφερθεί στο Μπάκιγχαμ για να τεθεί αύριο σε λαϊκό προσκύνημα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ μέχρι την κηδεία της, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την υποδοχή της σορού και οι πρόβες για τη μεταφορά της ενώ παράλληλα το Λονδίνο ετοιμάζεται να υποδεχθεί κύμα κόσμου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις