Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο»

Βασίλισσα Ελισάβετ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στην Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, μέσω του νεότερου γιου της, του Πρίγκιπα Έντουαρντ, Κόμη του Ουέσσεξ.

Σύμφωνα με την βρετανική Sun, το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ ήταν «κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο» και το μετέφερε ο γιος της εξαιτίας της απουσίας της για λόγους υγείας (σ.σ. διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Η 95χρονη μονάρχης αναπόλησε τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο, σημειώνοντας πως μισός αιώνας έχει περάσει από τότε που μαζί έδιναν το παρών στην πρώτη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Στην ομιλία για την Γενική Σύνοδο, η Βασίλισσα εξήρε «την μοντέρνα κοινωνίας μας που ποικίλλει έντονα» στην οποία «η ευημερία του έθνους εξαρτάται από την συνεισφορά των ανθρώπων κάθε πίστης, και καμίας».

Η μονάρχης επίσης άδραξε την ευκαιρία του μηνύματός της και περιέγραψε την πανδημία του κορονοϊού σαν μια περίοδο «άγχους, θρήνου και κόπωσης».

Καθώς έχασε την τελετή της Ημέρας Μνήμης το σαββατοκύριακο, η Βασίλισσα επρόκειτο να εμφανιστεί στην Γενική Σύνοδο, ωστόσο η εμφάνισή της ακυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Έντουαρντ, ο οποίος διάβασε την ομιλία της 95χρονης στους επισκόπους και τον κλήρο, εξήρε την Εκκλησία επειδή προσφέρει «ελπίδα» κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Πριν την ομιλία, είπε ότι η Βασίλισσα στέλνει «την ειλικρινή και βαθιά απολογία της επειδή δεν μπορεί να είναι εδώ σήμερα».

Ο Έντουαρντ πρόσθεσε: «Πιστεύω καταλαβαίνεται γιατί και η ίδια λυπάται πολύ». Όλα αυτά έρχονται αφότου έγινε γνωστό πως επτά ανώτατα μέλη των Βρετανικών Ανακτόρων «μπαίνουν στο παιχνίδι» για να βοηθήσουν την Βασίλισσα Ελισάβετ «για όσο χρειαστεί».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις