Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουρές από κόσμο έξω από τον τάφο στο κάστρο του Γουίνδσορ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουρές από κόσμο έξω από τον τάφο στο κάστρο του Γουίνδσορ
Reuters

Πλήθος συνωστίζεται έξω από την τελευταία κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Γουίνδσορ. Ο χώρος όπου έχει ταφεί η Βρετανίδα μονάρχης που βασίλεψε για 70 χρόνια, άνοιξε για το κοινό.

Βρετανοί από κάθε γωνιά του Ηνωμένου Βασιλείου προσέρχονται έξω από το Κάστρο του Γουίνδσορ για να επισκεφθούν την τελευταία κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με το Αssociated Press, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Μεταξύ των πρώτων επισκεπτών ήταν η Anne Daley, από το Κάρντιφ, η οποία είπε: «Το κάστρο μοιάζει άδειο, μουντό. Κανείς δεν ζει σε αυτό. Είναι σαν να έχεις πουλήσει το σπίτι σου. Όλη η ιστορία μοιάζει να έχει χαθεί…».

Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας, που εκδόθηκε από τα Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας, (National Records of Scotland), αναφέρει ότι ως αιτία θανάτου τα «γηρατειά».

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στις 15:10 (τοπική ώρα) της 8ης Σεπτεμβρίου στο Κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας και περίπου τρεις ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός της από το Μπάκιγχαμ.

Παρακολουθήστε ρεπορτάζ για τη δημοσιοποίηση του πιστοποιητικού θανάτου της Ελισάβετ: 

 

Υπενθυμίζεται ότι το έγγραφο υπογράφει η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Άννα, η οποία πέρασε μαζί της τις τελευταίες ώρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις