Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο αστρολόγος που προέβλεψε τον θάνατο της – Ανάρπαστο βιβλίο με αποσπάσματα από τις προφητείες του

κορονοϊός

Ένα βιβλίο που βασίζεται στις… προφητείες ενός Γάλλου αστρολόγου που πέθανε πριν από περισσότερα από 450 χρόνια, έχει φτάσει στην κορυφή των τσαρτ αφού φαινομενικά είχε προβλέψει τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Νοστράδαμος ήταν Γάλλος αστρολόγος που έζησε από το 1503 έως το 1566, αλλά ένα βιβλίο που βασίζεται σε μερικά από τα έργα του, έχει πουλήσει σχεδόν 8.000 αντίτυπα αυτή την εβδομάδα με αφορμή τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Το πιο διάσημο βιβλίο του Νοστράδαμου,« Les Prophéties», αποτελείται από 942 ποιητικά τετράστιχα που φέρεται να προβλέπουν πραγματικά γεγονότα.

Λέγεται ότι έκανε τις προφητείες με μοσχοκάρυδο, που προκαλεί παραισθήσεις όταν λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις, και στη συνέχεια έβλεπε τα οράματα σε μια λεκάνη με νερό, πριν τα υπαγορεύσει στη γραμματέα του.

Σε ένα τετράστιχο του αναφέρει ότι: «Η βασίλισσα Ελισάβετ II θα πεθάνει, περίπου το 2022, σε ηλικία περίπου 96 ετών».

Μερικοί από τους υποστηρικτές του Νοστράδαμου ισχυρίζονται ότι έχει προβλέψει κι άλλα γεγονότα, όπως η Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου, η άνοδος του Ναπολέοντα, οι προσγειώσεις του Απόλλωνα στο φεγγάρι και η 11η Σεπτεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις