Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στεκόταν στην ουρά αμίλητος για 14 ώρες για να ορμήσει στο φέρετρό της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στεκόταν στην ουρά αμίλητος για 14 ώρες για να ορμήσει στο φέρετρό της

Την περίεργη στάση του άνδρα που αψήφησε τις αυστηρές οδηγίες και αποφάσισε να αγγίξει το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ περιγράφουν μάρτυρες που στάθηκαν επί ώρες μαζί του στην ουρά.

Ο ίδιος επέλεξε να περιμένει περίπου 14 ώρες στην ατελείωτη ουρά των ανθρώπων που θέλουν να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ και μόλις έφτασε αρκετά κοντά στο φέρετρό της, έφυγε από την ουρά, ανέβηκε τα σκαλιά, άγγιξε το φέρετρο ενώ σήκωσε και τη σημαία με την οποία ήταν καλυμμένο το φέρετρο.

Αστραπιαία φύλακες και φρουροί του όρμηξαν, τον έριξαν κάτω πριν τον πάρουν – στην κυριολεξία – σηκωτό και τον απομακρύνουν από το φέρετρο της βασίλισσας.

Μάρτυρες μίλησαν στην Daily Mail ο ίδιος ενώ στεκόταν επί 14 ώρες στην ουρά δεν αντάλλαξε κουβέντα με κανέναν και συμπεριφερόταν «περίεργα».

Ο Τζον Ουίλιαμς, που βρισκόταν στην ουρά μαζί με τον «δράστη», πριν εκτυλιχτεί το περιστατικό, υποστήριξε: «Μου έκανε εντύπωση καθώς ήμασταν στην ουρά για 14 ώρες από την αρχή μέχρι το τέλος και ήταν λίγο πιο μπροστά από εμάς. Τον προσέξαμε καθώς ξεχώριζε. Και ξεχώριζε, επειδή την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στην ουρά μιλούσαν μεταξύ τους και αλληλεπιδρούσαν, αυτός δεν έκανε τίποτα. Είδα μερικούς ανθρώπους δίπλα του να προσπαθούν να πιάσουν κουβέντα, αλλά εκείνος έδειχνε κλειστός στον εαυτό του».

Συνέχισε λέγοντας: «Έφτασε στο φέρετρο και φάνηκε να σηκώνει τη σημαία, δεν προσπάθησε να την τραβήξει από ό,τι είδα. Όπως είπα ο κόσμος ήταν σοκαρισμένος. Αυτό που με εξέπληξε είναι ότι οι φρουροί δεν έκαναν κίνηση για να βοηθήσουν… Τα άφησαν όλα στην αστυνομία».

Ακόμα ένας μάρτυρας σημείωσε πως μια γυναίκα έβγαλε μια κραυγή βλέποντας τον να τρέχει προς το φέρετρο: «Τον είδαμε στην ουρά, ήταν εκεί από την αρχή και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ήταν μόνος του. Όταν μπήκαμε στην αίθουσα ήμασταν στην κορυφή της σκάλας όταν έγινε το περιστατικό. Μια κυρία ούρλιαζε την ώρα που εκείνος όρμησε προς το φέρετρο. Ο κόσμος, ωστόσο, παρέμεινε ήρεμος και συνέχισε να αναμένει».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος άρχισε να σπρώχνει τους ανθρώπους που βρίσκονταν μπροστά του, ενώ δεν δίστασε να σπρώξει και ένα 7χρονο κορίτσι που περίμενε μαζί με τη θεία του για να αποχαιρετήσει την αγαπημένη του βασίλισσα. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις