Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βενετία: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα

Βενετία: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το λεωφορείο στη Βενετία πέφτει από τη γέφυρα στην περιοχή Μέστρε.

Τα βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές στη Βενετία δείχνουν το λεωφορείο να κινείται με χαμηλή – σχετικά – ταχύτητα πάνω στη γέφυρα του Μέστρε.

Το λεωφορείο κινείται κανονικά πάνω στη γέφυρα, όταν χάνεται από το πλάνο, καθώς δίπλα του κινούνται άλλα λεωφορεία.

Ξαφνικά φαίνεται το λεωφορείο να κάνει βουτιά στο κενό…

 

Σημειώνεται πως από τη σφοδρή σύγκρουση 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Όλοι τους ήταν τουρίστες από διάφορες χώρες που διέμεναν σε κάμπινγκ της περιοχής. Είχαν επισκεφτεί το ιστορικό κέντρο της πόλης και ο οδηγός το λεωφορείου τους επέστρεφε στο κάμπινγκ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι τραυματίες είναι 15, εκ των οποίων οι 4 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Ανάμεσα στους νεκρούς και στους τραυματίες είναι άνθρωποι από την Ουκρανία, Γερμανία, Αυστρία, Κροατία και Ισπανία.

Οι αρχές εξετάζουν το σενάριο ο οδηγός του οχήματος να παρουσίασε κάποιο ξαφνικό πρόβλημα και να έχασε το έλεγχο του οχήματος.

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των διασωστών που έφτασαν πρώτοι στο σημείο και οι οποίοι ανέφεραν ότι έβρισκαν πτώματα παντού: απανθρακωμένα, κολλημένα στις λαμαρίνες και εκσφενδονισμένα στο οδόστρωμα. 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις