Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βερολίνο: Απεργία στο διεθνές αεροδρόμιο του Σόνεφελντ – Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσες

Βερολίνο: Απεργία στο διεθνές αεροδρόμιο του Σόνεφελντ – Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσες

Όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βραδεμβούργου (αεροδρόμιο του Σόνεφελντ) ακυρώθηκαν σήμερα, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο έδαφος που κήρυξε το συνδικάτο Ver.di ενόψει των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων.

Η απεργία στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, η οποία άρχισε στις 3:30 πμ και θα ολοκληρωθεί στις 23:59, αφορά τους 6.000 εργαζόμενους στις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης, ασφάλειας αεροπλοΐας και διαχείρισης αποσκευών και πλήττουν περίπου 35.000 επιβάτες, καθώς σήμερα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία πτήση.

Οι αεροπορικές εταιρείες έδωσαν στους πελάτες τους τη δυνατότητα εκ νέου κράτησης ή σιδηροδρομικής μετακίνησης. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται εκτροπή των πτήσεων προς τα αεροδρόμια της Δρέσδης και της Λειψίας/Χάλε.

Η Ver.di διεκδικεί αυξήσεις 500 ευρώ το μήνα για τους εργαζόμενους και κλαδικές συμβάσεις διάρκειας ενός έτους, ενώ η πλευρά των εργοδοτών προωθεί συμβάσεις σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας. Οι επόμενες φάσεις διαπραγματεύσεων έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου και τις 8 Φεβρουαρίου και δεν αποκλείονται και νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

A passenger looks at departure panels showing canceled flights during a general strike by employees over pay demands, at the Berlin Brandenburg Airport (BER), in Schoenefeld near Berlin, Germany January 25, 2023. REUTERS/Michele Tantussi

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις