Πέμπτη, 29 Φεβ.
16oC Αθήνα

Βίντεο από την κατάληψη του ελληνόκτητου τάνκερ St. Nikolas από το Ιράν στον κόλπο του Ομάν

Βίντεο από την κατάληψη του ελληνόκτητου τάνκερ St. Nikolas από το Ιράν στον κόλπο του Ομάν

Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει καρέ καρέ την κατάληψη του ελληνόκτητου τάνκερ St. Nikolas από το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν έδωσαν στη δημοσιότητα τα ιρανικά ΜΜΕ, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες επικοινωνίας με το πλήρωμα, μεταξύ των οποίων είναι και ένας 20χρονος Έλληνας δόκιμος.

Το βίντεο αποκαλύπτει τη στιγμή που τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν προσγειώνονται με ένα ελικόπτερο πάνω στο τάνκερ St. Nikolas για να το καταλάβουν ως αντίποινα στις ΗΠΑ και στο περιστατικό του 2023, όταν οι αμερικανικές δυνάμεις το είχαν συλλάβει.

Το τάνκερ τελεί υπό καθεστώς ομηρίας από την περασμένη Πέμπτη (11.1.2024) και, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία Empire Navigation, βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν.

Η εταιρεία τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε το συμβάν ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες ελληνικές και διεθνείς Αρχές καθώς και οι συγγενείς των μελών του πληρώματος. Σημειώνεται ότι το ελληνόκτητο τάνκερ επιβαίνουν 20 άτομα πλήρωμα (19 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας Έλληνας δόκιμος).

Δείτε το βίντεο:

Tο δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει τις προηγούμενες ημέρες στη Μπάσρα (Ιράκ) φορτίο περίπου 145.000 κ.μ. αργού πετρελαίου με προορισμό την Αλιάγα (Τουρκίας), μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Ο ναυλωτής του πλοίου είναι η τουρκική Tüpraş.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις