Παρασκευή, 24 Μαΐ
23oC Αθήνα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ωμή παραδοχή της «εξαιρετικά δύσκολης» κατάστασης του Ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ωμή παραδοχή της «εξαιρετικά δύσκολης» κατάστασης του Ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ομολόγησε πως η κατάσταση στις τέσσερις περιοχές της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας που έχει προσαρτήσει η Μόσχα (χωρίς να τις έχει θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό της) είναι «εξαιρετικά δύσκολη».

«Η κατάσταση στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ όπως και στις επαρχίες Χερσώνα και Ζαπορίζια είναι εξαιρετικά δύσκολη», δήλωσε ο Πούτιν, σε μια άνευ προηγουμένου παραδοχή του για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Μια δήλωση που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να ετοιμάζει ο Ρώσος πρόεδρος.

«Εύσημα» στις μυστικές υπηρεσίες

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε τις δηλώσεις αυτές σε βίντεο που απευθυνόταν στους εργαζόμενους στην υπηρεσία ασφαλείας (FSB), την υπηρεσία αντικατασκοπείας (SVR) και την προστασία υψηλών προσώπων (FSO) με την ευκαιρία της Ημέρας των Υπηρεσιών Ασφαλείας που γιορτάζεται στη Ρωσία στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο Πούτιν χαιρέτισε το έργο των υπηρεσιών αυτών οι οποίες δρουν «στις νέες επαρχίες της Ρωσίας», διαβεβαιώνοντας ότι «οι άνθρωποι που ζουν εκεί, Ρώσοι πολίτες εξαρτώνται από τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας για την προστασία τους».

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

«Είναι απαραίτητο να καταστέλλουμε με σθεναρότητα τις ενέργειες των ξένων μυστικών υπηρεσιών και να εντοπίζουμε αποτελεσματικά τους προδότες, τους κατασκόπους και τους δολιοφθορείς», υπογράμμισε.

Τον Σεπτέμβριο η Μόσχα ανακοίνωσε την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών – του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας- τις οποίες εν μέρει ελέγχει ο ρωσικός στρατός μετά τη διεξαγωγή «δημοψηφισμάτων».

Ωστόσο τον Νοέμβριο η Ουκρανία ανακατέλαβε τη Χερσώνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, καταφέροντας πλήγμα στη Μόσχα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις