Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Χονδροειδή και κυνική ουκρανική προβοκάτσια» βλέπει στην Μπούτσα

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Χονδροειδή και κυνική ουκρανική προβοκάτσια» βλέπει στην Μπούτσα
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε σήμερα, Τετάρτη 06.04.2022, πρώτη φορά για τις φρικαλεότητες των στρατευμάτων του στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, ενώ ήδη έχει γίνει γνωστό και ποιος είναι ο σφαγέας της πόλης, ο οποίος πρώτα πήρε τις ευλογίες της… εκκλησίας και μετά μακέλεψε αμάχους.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται αμετανόητος για τα όσα έγιναν στην συγκεκριμένη πόλη -διεθνείς αναλυτές μιλούν ήδη για τον… ορισμό των εγκλημάτων πολέμου- και κάνει λόγο για μια «χονδροειδή και κυνική προβοκάτσια» (!) από τις ουκρανικές αρχές, μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων αμάχων, κατά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη.

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, ο Πούτιν ανέφερε ιδιαίτερα «την χονδροειδή και κυνική προβοκάτσια από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου στην πόλη Μπούτσα», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του Ρώσου προέδρου για αυτή την ανακάλυψη πτωμάτων στην πόλη, που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Δείτε τις εικόνες που προκάλεσαν σοκ σε όλο τον πλανήτη – Προσοχή, τα όσα ακολουθούν είναι σκληρά

Ζαχάροβα: «Οι εικόνες από την Μπούτσα “σκηνοθετήθηκαν” για να δικαιολογήσουν την επιβολή κυρώσεων»

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα είπε σήμερα ότι οι εικόνες των πτωμάτων στην πόλη Μπούτσα, για τις οποίες η Μόσχα υποστηρίζει ότι ήταν σκηνοθετημένες, σχεδιάστηκαν για να δικαιολογήσουν την επιβολή περισσότερων κυρώσεων αλλά και για να εκτροχιάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η Ουκρανία κατηγορεί τον ρωσικό στρατό ότι σφαγίασε τους κατοίκους της Μπούτσα, μιας κωμόπολης έξω από το Κίεβο, την οποία είχαν καταλάβει οι Ρώσοι και την κράτησαν για αρκετές εβδομάδες προτού να αποχωρήσουν.

Δυτικές χώρες έχουν ζητήσει να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τις δολοφονίες αμάχων.

Click4more: Η τραγική ιστορία της γυναίκας με τα κόκκινα νύχια που έπεσε νεκρή στην Μπούτσα

«Αυτές οι φρικτές, εγκληματικά πλαστές (εικόνες) δημοσιεύτηκαν ώστε να δικαιολογηθεί άλλο ένα προαποφασισμένο πακέτο κυρώσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ευρείας κλίμακας απέλαση διπλωματών από διάφορες χώρες» πρόσθεσε η Ζαχάροβα στην εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Και επίσης, φυσικά, ώστε να περιπλέξουν, αν όχι και να διακόψουν εντελώς, τις (ειρηνευτικές) συνομιλίες», πρόσθεσε.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν προχωρούν τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις