Κόσμος

«Βλέπουν» την ήττα οι συνδικαλιστές στην αποθήκη της Amazon στην Αλαμπάμα

Οι συνδικαλιστές έμοιαζαν να προετοιμάζονται για ήττα χθες το βράδυ αφού φαίνεται να μην συγκεντρώνουν την απαραίτητη πλειοψηφία στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη της Amazon στην Αλαμπάμα για την ένταξη των εργαζομένων σε συνδικάτο, κάτι που θα συνέβαινε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.

Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου, που πραγματοποίησε έντονη εκστρατεία κατά του συνδικαλιστικού κινήματος, φαίνεται να κερδίζει, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 1.100 “όχι” έναντι μόνο 463 “ναι”.

Λίγοι περισσότεροι από 5.800 εργαζόμενοι στην αποθήκη στο Μπέσεμερ της Αλαμπάμα κλήθηκαν να αποφασίσουν αν θα ήθελαν να ενταχθούν σε συνδικάτο. Από αυτούς ψήφισαν οι 3.215 και η απόφαση θα ληφθεί με απλή πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται μόνο 1.608 ψήφοι.

“Το σύστημα μας είναι κατεστραμμένο και η Amazon το εκμεταλλεύθηκε σε μεγάλο βαθμό”, σχολίασε ο Στιούαρτ Άμπελμπαου, πρόεδρος του RWDSU, του συνδικάτου στο οποίο θα εντάσσονταν οι εργαζόμενοι στην Amazon.

“Ζητάμε από την ομοσπονδιακή υπηρεσία αρμόδια για τις εργασιακές σχέσεις να ζητήσει από την Amazon να λογοδοτήσει για την παράνομη και σοκαριστική συμπεριφορά της στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας”, πρόσθεσε.

Το κίνημα στο Μπέσεμερ είχε λάβει εθνικές διαστάσεις. Στη διαμάχη ενεπλάκησαν από τη μία μεριά υποστηρικτές των συνδικάτων, καλλιτέχνες, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοι ακόμη και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και από την άλλη η Amazon, ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης στις ΗΠΑ, τα έσοδα της οποίας αυξήθηκαν κατά πολύ στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου και το RWDSU αντιπαρατέθηκαν και μέσω του ίντερνετ. Στην αποθήκη του Μπέσεμερ η Amazon ενημέρωνε με βροχή μηνυμάτων και εβδομαδιαίες συνελεύσεις τους εργαζόμενους για τους λόγους που δεν θα έπρεπε να ενταχθούν σε συνδικάτο. Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές μιλούσαν και προσπαθούσαν να πείσουν καθημερινά τους εργαζόμενους που συναντούσαν στην είσοδο της αποθήκης.

Οι εργαζόμενοι που επιθυμούσαν την ένταξή τους σε συνδικάτο κατήγγειλαν τις σκληρές συνθήκες εργασίας στην αποθήκη, την έλλειψη χρόνου να πάνε στην τουαλέτα, την απουσία προστατευτικών μέσων εν μέσω πανδημίας covid-19, τους χαμηλούς μισθούς σε σχέση με την εργασία που έκαναν.

Από την πλευρά της η Amazon απαντούσε ότι το ωρομίσθιο στην αποθήκη στο Μπέσεμερ είναι τουλάχιστον 15 δολάρια, σχεδόν διπλάσιο από αυτό που ισχύει στην Αλαμπάμα, ενώ επεσήμανε ότι προσέφερε ασφάλιση υγείας στους εργαζόμενους της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011