Κόσμος

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ρωσία στέλνει και άλλο στρατό μετά τις μεγάλες απώλειες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα Σάββατο (12.3.2022) ότι η Ρωσία στέλνει νέες δυνάμεις στην Ουκρανία, αφότου υπέστη, όπως είπε, τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ και δεκαετίες.

Ο Ζελένσκι τόνισε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την άσκηση πίεσης στη Ρωσία για την απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτόπολης, τον οποίο, σύμφωνα με την Ουκρανία, απήγαγαν χθες ρωσικές δυνάμεις.

Σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Ζελένσκι προέτρεψε τη Ρωσία να στηρίξει μια συμφωνημένη εκεχειρία, προκειμένου να επιτρέψει να προχωρήσουν οι εκκενώσεις από την πόλη της Μαριούπολης, αφότου κατηγόρησε τη Μόσχα για την αποτυχία προηγούμενων τέτοιων αποπειρών.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε σήμερα τους Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς να βοηθήσουν για την απελευθέρωση του δημάρχου της ουκρανικής πόλης Μελιτόπολης, ο οποίος απήχθη χθες από Ρώσους, σύμφωνα με το Κίεβο.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα, συνομιλούμε τους εταίρους μας σχετικά με την κατάσταση του δημάρχου μας. Η αξίωσή μας είναι σαφής: πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως (…). Τηλεφώνησα ήδη στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, Μίλησα με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (…), θα μιλήσω σε όσους είναι απαραίτητο για να απελευθερώσουμε τους ανθρώπους μας», δήλωσε ο Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια ενός βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική προεδρία. «Αναμένουμε από ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να μας δείξουν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση».

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο και το κοινοβούλιο, ο δήμαρχος Ιβάν Φεντόροφ απήχθη χθες από Ρώσους στρατιώτες, που έχουν καταλάβει τη Μελιτόπολη, στη νότια Ουκρανία, μεταξύ Μαριούπολης και Χερσώνας, διότι «αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον εχθρό».

Σύμφωνα με το ουκρανικό κοινοβούλιο, ο δήμαρχος συνελήφθη, ενώ βρισκόταν στο κέντρο κρίσεων της πόλης, όπου ασχολείτο με θέματα εφοδιασμού.

Όπως είπε ο Ζελένσκι, 2000 Ουκρανοί διαδήλωσαν σήμερα στη Μελιτόπολη εναντίον της ρωσικής εισβολής και με αίτημα την απελευθέρωση του δημάρχου τους.

«Ακούς, Μόσχα; Εάν 2000 άνθρωποι διαδηλώνουν στη Μελιτόπολη κατά της κατοχής, πώς μπορείτε στη Μόσχα να είστε κατά του πολέμου», διερωτήθηκε στο βίντεο. Πριν από τη ρωσική εισβολή, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, η Μελιτόπολη μετρούσε λίγο πάνω από 150.000 κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους και δημοσιογράφους κατά τη συγκομιδή ελιών
Παλαιστίνιοι χωρικοί, ακτιβιστές και αρκετοί δημοσιογράφοι έγιναν στόχος Ισραηλινών εποίκων κοντά σε φυλάκιο στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εν μέσω της περιόδου συγκομιδής των ελιών
Ο σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, Γκραντ Μπόουντεν, βοηθά τον φωτογράφο του Reuters, Ρανίν Σαουάφτα, μετά από επίθεση ισραηλινών εποίκων
ΗΠΑ: Σάλος με χριστιανό Δημοκρατικό στο Τέξας – Ακολουθεί πορνοστάρ και μοντέλα OnlyFans στο Instagram
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο, ανερχόμενος Δημοκρατικός στο Τέξας που προβάλλει τη χριστιανική του πίστη, δέχεται σφοδρή κριτική μετά τις αποκαλύψεις για τους λογαριασμούς που ακολουθεί στο Instagram
Ο βουλευτής του Τέξας Τζέιμς Ταλαρίκο μιλά σε μια συγκέντρωση
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική