Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

«Βόμβα» από τις ΗΠΑ: Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ τρεις μέρες πριν την επίθεση της Χαμάς

«Βόμβα» από τις ΗΠΑ: Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ τρεις μέρες πριν την επίθεση της Χαμάς

Μια «βόμβα» για το Ισραήλ και ιδίως για τον πρωθυπουργό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το περασμένο Σάββατο, επεφύλασσε η σημερινή (11/10/2023) συνεδρίαση του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ ΜακΚόλ, υποστήριξε πως η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για τους κινδύνους πιθανής βίας «τρεις μέρες» πριν από την επίθεση της Χαμάς.

«Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», τόνισε ο ΜακΚόλ στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο ισχυρισμός του ΜακΚόλ αναμένεται να «στριμώξει» ακόμη περισσότερο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που ήδη δέχεται σφοδρή κριτική στο εσωτερικό της χώρας του για το πώς «πιάστηκε στον ύπνο» η θεωρητικά πανίσχυρη δύναμη, τόσο σε επίπεδο πληροφοριών, όσο και στο επίπεδο της άμυνας.

 

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ένα δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet) ανέφερε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ δέκα ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, αλλά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αγνόησε την προειδοποίηση και υποβάθμισε την απειλή.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού τότε χαρακτήρισε ανυπόστατο το δημοσίευμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις