Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Έξαλλος ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την Ιαπωνία!

Βόρεια Κορέα
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Δριμύ κατηγορώ από την Βόρεια Κορέα εναντίον της Ιαπωνίας! Το πυραυλικό πρόγραμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν και οι συνεχείς εντάσεις.

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε σήμερα την Ιαπωνία ότι χρησιμοποιεί την υποτιθέμενη «απειλή» του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματός της. Αυτό, προκειμένου να δικαιολογήσει νομικά την εξωτερική επιθετικότητά της μέσω μιας αναθεώρησης του Συντάγματός της.

Τι υποστηρίζει η Βόρεια Κορέα

«Είναι η σταθερή φιλοδοξία ιαπώνων αντιδραστικών να πραγματοποιήσουν το παλιό όνειρο: Της ‘Σφαίρας κοινής ευημερίας της Μεγάλης Ανατολικής Ασίας’ εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού που έχει καταστεί τεταμένη». Αυτό αναφέρεται στην εφημερίδα του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών.

Η επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun κατηγορεί επίσης την Ιαπωνία. Συγκεκριμένα τονίζει πως οι ιαπωνικές αρχές έχουν παραχωρήσει στις Δυνάμεις Αυτοάμυνας μεγαλύτερα δικαιώματα. Αυτό, προκειμένου να εξαπολύουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μελλοντικές επιθετικές ενέργειες εναντίον ξένων χωρών.

Αναφέρεται ακόμη στο δημοσίευμα: «Αναβαθμίζοντας τις κινήσεις που θα μετατρέπουν τη χώρα σε φασιστική και μιλιταριστική όπως η θέσπιση νόμου για την προστασία ειδικών απορρήτων και νόμου για την τιμωρία οργανωμένων εγκλημάτων, η Ιαπωνία θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα προκειμένου να δικαιολογήσει νομικά την επιθετικότητά στο εξωτερικό».

Η εφημερίδα υπέδειξε επίσης πως οι κινήσεις της Ιαπωνίας να αναθεωρήσει το Σύνταγμά της έχουν δεχθεί ισχυρές επικρίσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ως αποτέλεσμα το κυβερνών κόμμα έχει χάσει πρόσφατα πολλές τοπικές εκλογές.

«Η ιαπωνική κυβέρνηση βρίσκει τώρα διέξοδο», προσθέτει ακόμη το κείμενο. Και συνεχίζει: »καθιστώντας ακραία την επιθετικότητα προς τη Βόρεια Κορέα και ενσταλάζοντας τη μιλιταριστική ιδεολογία στην κοινωνία».

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα σκοπεύουν να προχωρήσουν στην πρώτη μεταπολεμική αναθεώρηση του ειρηνόφιλου Συντάγματος. Μια κίνηση που έχει αποδειχθεί πολιτικά, δημόσια και διεθνώς αποφασιστική.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις