Δευτέρα, 17 Ιουν.
25oC Αθήνα

Βόρεια Μακεδονία: Νέα πρόκληση από την πρόεδρο που «εξαφάνισε» την επίσημη ονομασία της χώρας και από την ιστοσελίδα της

Βόρεια Μακεδονία: Νέα πρόκληση από την πρόεδρο που «εξαφάνισε» την επίσημη ονομασία της χώρας και από την ιστοσελίδα της

Δεν βάζει «νερό στο κρασί της» η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα. Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις που προκάλεσε στην ορκωμοσία της αποκαλώντας τη χώρα της Μακεδονία, η ίδια ακολούθησε την ίδια τακτική και στην επίσημη ιστοσελίδα της, «εξαφανίζοντας» και από εκεί την «Βόρεια Μακεδονία».

Η επίσημη ιστοσελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ανανεώθηκε σήμερα (21/5/24). Ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, παρατήρησαν στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας, ότι δίπλα στο οικόσημο δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού δηλαδή, «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Η συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εμφανίζεται στην περιγραφή της χώρας στην κατηγορία “MK”, όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία. Στην κατηγορία “Πρόεδρος” αναφέρεται επίσης απλά “Πρόεδρος” χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης. Επιπλέον, στις πληροφορίες για τις συναντήσεις της με πρέσβεις ξένων χωρών, αναφέρεται μόνο ότι η Πρόεδρος Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα είχε συναντήσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα κατά την ορκωμοσία της, στις 12 Μαϊου αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο υπαγόρευσε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Η 71χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα εξελέγη πρόεδρος της χώρας στις προεδρικές εκλογές που έγιναν στη Βόρεια Μακεδονία στις 8 Μαϊου, ως υποψήφια του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του μέχρι πρότινος Σοσιαλδημοκράτη προέδρου της χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις