Κυριακή, 21 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Βόρεια Μακεδονία: Ωμή πρόκληση από τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι – Αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία» κατά τις προγραμματικές δηλώσεις

Βόρεια Μακεδονία: Ωμή πρόκληση από τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι – Αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία» κατά τις προγραμματικές δηλώσεις

Σε ωμή πρόκληση, παραβιάζοντας κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε ο εν αναμονή πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Αδιαφορώντας για τις συνεχείς προειδοποιήσεις τόσο της Αθήνας όσο και της Ευρώπης, ότι οι σχετικές προκλήσεις μπλοκάρουν τον δρόμο προς την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι αποκάλεσε «Μακεδονία» τη χώρα του κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι του Σαββάτου (22.06.24) ξεκίνησε η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό κόμμα VMRO-DPMNE, με πρωθυπουργό τον Μίτσκοσκι.

Η συνεδρίαση αυτή της Βουλής θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε πριν μερικές ημέρες ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις