Κόσμος

Βόρεια Μακεδονία: Βίντεο ντοκουμέντο από την φωτιά στο κλαμπ που οδήγησε στον θάνατο 59 ανθρώπους

Παράλληλα, ακούγεται η φράση:«Βγείτε όλοι έξω! Βγείτε όλοι έξω. Χρειάζομαι ακόμη έναν (πυροσβεστήρα)»

Θρήνος και οργή στη Βόρεια Μακεδονία από την φωτιά στο κλαμπ στην πόλη Κοτσάνι τα ξημερώματα της Κυριακής (16/03/2025) με αποτέλεσμα 59 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε η εκπομπή Live News φαίνεται να έχει πιάσει φωτιά η οροφή του κλαμπ στη Βόρεια Μακεδονία και με έναν πυροσβεστήρα να γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Παράλληλα, ακούγεται η φράση:«Βγείτε όλοι έξω! Βγείτε όλοι έξω. Χρειάζομαι ακόμη έναν (πυροσβεστήρα)».

Ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο ντοκουμέντο μίλησε στο Live News, όπου ανέφερε:«Υπήρχε μια φωτιά. Μου είπαν να πάω έξω. Η πόρτα και οι τοίχοι κατέρρευσαν οπότε μας βοήθησαν για να βγούμε. Έχω μόνο κάποια καψίματα Η φωτιά ξεκίνησε από πυροτεχνήματα πάνω στη σκηνή. Όλα έγιναν γρήγορα».

Την υπόθεση έχουν αναλάβει πέντε εισαγγελείς, που «βλέπουν» υπόθεση διαφθοράς πίσω από τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ.

Στο κλαμπ διεξαγόταν η συναυλία δημοφιλούς χιπ χοπ συγκροτήματος και διασκέδαζαν χιλιάδες άτομα και σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας στο χώρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ξαφνικά σπίθες από πυροτεχνήματα που βρίσκονται στην σκηνή εκτοξεύονται στην οροφή και εξαπλώνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Πανικόβλητοι όσοι παρακολουθούσαν τη συναυλία, τρέχουν να βγουν από το κτίριο.

Δεκαοκτώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι περισσότεροι ποδοπατήθηκαν προσπαθώντας να γλιτώσουν. Κάποια από τα θύματα είναι μόλις 14 ετών.

Τραυματίες έχουν μεταφερθεί και σε νοσοκομεία στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στη Βουλγαρία.

«Πέθανε το ανιψάκι της γυναίκας μου και σώθηκαν τελευταία στιγμή άλλα δυο»

Ο Νεκτάριος Νικολαΐδης, κάτοικος της περιοχής που βρίσκεται το κλαμπ μίλησε στο Live News.

«Είμαστε σε σοκ δύο μέρες. Πέθανε το ανιψάκι της γυναίκας μου και σώθηκαν τελευταία στιγμή άλλα δύο. Έχει δοθεί η εντολή όσοι ήταν μέσα στο κλαμπ να μείνουν 3 μέρες μέσα στο σπίτι τους γιατί εισέπνευσαν τοξικά αέρια».

Και υπογράμμισε ότι αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο.

«Άλλα παιδιά ποδοπατήθηκαν κι άλλα έπαθαν ηλεκτροπληξία. Μέσα σε δύο λεπτά χάθηκαν τα παιδιά», σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες κόσμου αποτίουν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο - Πένθιμη σιγή και βουρκωμένα μάτια στο προσκύνημα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Περισσότεροι από 250.000 πιστοί αναμένεται να παραστούν στην κηδεία του «Πάπα του λαού» - Έως την Παρασκευή το βράδυ το προσκύνημα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βοτανικό
Οι πιστοί αποτίνουν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό
Κρίση στο Βατικανό: Καταδικασμένος για οικονομικά εγκλήματα καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στο κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα
Ο Τζιοβάνι Άντζελο Μπέτσιου είναι ο πρώτος καρδινάλιος που καταδικάστηκε ποτέ από το ποινικό δικαστήριο του Βατικανού - Το σκάνδαλο με τα ακίνητα στο Λονδίνο
Ο καρδινάλιος Τζιοβάνι Άντζελο Μπέτσιου 1