Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Βούλιαξε το Ντουμπάι από τις πλημμύρες – 18 νεκροί στο Ομάν από την κακοκαιρία

Βούλιαξε το Ντουμπάι από τις πλημμύρες – 18 νεκροί στο Ομάν από την κακοκαιρία

Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες σάρωσαν τμήματα της περιοχής του Κόλπου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 άτομα στο Ομάν και προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο Ομάν, εννέα μαθητές και ο οδηγός τους, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το όχημα που τους μετέφερε παρασύρθηκε από τα νερά της πλημμύρας. Η Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών δήλωσε ότι οι ομάδες διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν δύο αγνοούμενους.

Η κυβέρνηση έδωσε ρεπό στο διοικητικό προσωπικό του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σε αρκετές επαρχίες, ενώ η εξ αποστάσεως εργασία συνιστάται σε άλλα μέρη του σουλτανάτου. 

 

Αστυνομικοί και στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην επαρχία Ash Sharqiyah North που έχει πληγεί περισσότερο για να μεταφέρουν πολίτες από πλημμυρισμένες περιοχές.

Εν τω μεταξύ, ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης τα γειτονικά ΗΑΕ την Τρίτη, πλημμυρίζοντας τμήματα μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και αφήνοντας τα οχήματα εγκαταλελειμμένα στους δρόμους σε όλο το Ντουμπάι.

Οι βροχές ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήνοντας τεράστιες λίμνες στους δρόμους, καθώς οι ισχυροί άνεμοι διέκοψαν τις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Δείτε εικόνες από το Ντουμπάι 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις