Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βουλγαρία: Στα 250 εκατ. ευρώ εκτιμούν οι αρχές τις ζημιές από τις φετινές πλημμύρες

Βουλγαρία: Στα 250 εκατ. ευρώ εκτιμούν οι αρχές τις ζημιές από τις φετινές πλημμύρες

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Βουλγαρία έχουν προκαλέσει ζημιές ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ και η χώρα θα προσφύγει στα εξειδικευμένα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για οικονομική υποστήριξη. 

Τις τελευταίες 44 ημέρες, καταστροφικές πλημμύρες και άλλα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε δέκα διαφορετικά σημεία της Βουλγαρίας, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άτομα, γράφει σήμερα η εφημερίδα “Σεγκά” σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Οικονομικών Πέταρ Τσομπάνοφ αυξήθηκε κατά 50 εκατομμύρια λέβα (περίπου 25 εκατ. ευρώ) το διαθέσιμο κεφάλαιο του εθνικού ταμείου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων. 

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πολιτικής Προστασίας, η Βουλγαρία θα προσφύγει στα εξειδικευμένα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για οικονομική υποστήριξη εξαιτίας των ζημιών από τις φετινές πλημμύρες στη χώρα, που υπερβαίνουν τα 500 εκατομμύρια λέβα (περίπου 250 εκατ. ευρώ).

Στο μεταξύ, υποχώρησε κατά πενήντα εκατοστά η στάθμη των υδάτων του ποταμού Σκατ, που πλημμύρισε την πόλη Μίζια της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου και είχε ως αποτέλεσμα ένας 60χρονος να χάσει τη ζωή του.

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκε νεκρή χθες το απόγευμα και μία ηλικιωμένη γυναίκα, δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν.

Πεντακόσιες οικογένειες στη Μίζια έχασαν τα σπίτια τους, ενώ άλλες τριακόσιες πενήντα από τη γειτονική πόλη Μπιάλα Σλάτινα και το χωριό Κρούσοβιτσα είδαν το νοικοκυριό τους να υφίσταται μεγάλες ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλγαρία: Δραπέτευσε ένα τζάγκουαρ από το κλουβί του!

Δυο νεκροί, 10 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία

Βουλγαρία: Ένας νεκρός από τις πλημμύρες στην πόλη Μίζια

Τρεις νεκροί και χάος στη Βουλγαρία από τις πλημμύρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε