Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βραζιλία: 176 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες στην Πετρόπολις – 110 αγνοούμενοι

Βραζιλία
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις της περασμένης εβδομάδας στην πόλη Πετρόπολις της Βραζιλίας έφθασε σήμερα τους 176, όπως ανακοίνωσε η πολιτική προστασία της πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο, ενώ περισσότεροι από 110 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην πόλη ξεπέρασαν μόνο την περασμένη Τρίτη τον μέσο όρο βροχής για ολόκληρο τον μήνα Φεβρουάριο, μετέτρεψαν τους δρόμους σε χειμάρρους και προκάλεσαν καταστροφικές κατολισθήσεις.

Κάτοικοι μίλησαν για την αγωνία τους ενώ αναμένουν πληροφορίες για τους αγνοουμένους φίλους και συγγενείς τους.

«Ζω σε αυτή την περιοχή εδώ και 16 χρόνια. Έχασα την 83χρονη μητέρα μου, έναν 11χρονο ανιψιό μου και μια 13χρονη ανιψιά μου που είναι ακόμα θαμμένη στα χαλάσματα. Ζω έναν εφιάλτη, δεν έχω πού να πάω», δήλωσε η 62χρονη Ίνα Ματσάντο.

Η βροχόπτωση της περασμένης Τρίτης ήταν η σφοδρότερη που έχει καταγραφεί από το 1932 στην Πετρόπολις, μια τουριστική πόλη σε ορεινή περιοχή της πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο, που είναι γνωστή ως «Αυτοκρατορική Πόλη» καθώς ήταν ο θερινός προορισμός των Βραζιλιάνων γαλαζοαίματων τον 19ο αιώνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις