Κόσμος

Βρετανία: Αποσύρεται ο διάσημος μαέστρος Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ μετά το χαστούκι σε τραγουδιστή

Ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις που είχε προγραμματίσει για φέτος ο διάσημος Βρετανός μαέστρος Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ, 80 ετών και θα αναζητήσει ψυχολογική στήριξη αφού, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, χτύπησε έναν τραγουδιστή, στα τέλη Αυγούστου, σε ένα φεστιβάλ στη Γαλλία.

Ο Γκάρντινερ, που θεωρείται από τους πρωτοπόρους του νεομπαρόκ, βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου αφού βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι χαστούκισε τον βαρύτονο Ουίλιαμ Τόμας επειδή βγήκε από τη σκηνή από τη λάθος έξοδο στο φεστιβάλ της Κοτ-Σεντ-Αντρέ, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

«Αποσύρομαι ώστε να λάβω βοήθεια από ειδικούς, αναγνωρίζοντας ότι την χρειάζομαι εδώ και κάποιο διάστημα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Ζήτησε επίσης συγγνώμη «από όσους αισθάνθηκαν ότι τους κακομεταχειρίστηκα και από εκείνους που μπορεί να απογοητεύτηκαν από την απόφασή μου να πάρω λίγο χρόνο για να επιλύσω τα προβλήματα μου», προσθέτοντας ότι «λυπάται επειδή προκάλεσε τόση θλίψη».

Ο πολυβραβευμένος αρχιμουσικός, ο οποίος συμμετείχε και στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ΄ τον Μάιο, είχε ακυρώσει επίσης μια εμφάνισή του αυτόν τον Σεπτέμβριο στο θρυλικό φεστιβάλ κλασικής μουσικής του Λονδίνου. Συνεργάτες του απέδωσαν το επεισόδιο με τον Τόμας στον καύσωνα που επικρατούσε εκείνες της ημέρες στη Γαλλία αλλά και στην αλλαγή της ιατροφαρμακευτικής αγωγής του. Ο ίδιος πάντως σε παλαιότερες συνεντεύξεις του είχε αυτοχαρακτηριστεί «ανυπόμονος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID