Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βρετανία: Η Λιζ Τρας αυξάνει και άλλο τη διαφορά της από τον Ρίσι Σουνάκ στις δημοσκοπήσεις

Βρετανία: Η Λιζ Τρας αυξάνει και άλλο τη διαφορά της από τον Ρίσι Σουνάκ στις δημοσκοπήσεις
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σημαντικό προβάδισμα στην κούρσα για τον επόμενο ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος και πρωθυπουργό της Βρετανίας εξακολουθεί να διατηρεί η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Λιζ Τρας, από τον αντίπαλό της, Ρίσι Σουνάκ. 

Μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον, τόσο από ηγέτης των Τόρις όσο και από πρωθυπουργός της Βρετανίας, η Λιζ Τρας και ο Ρίσι Σουνάκ είναι τα δύο στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος που διεκδικούν τη διαδοχή.

Αν και ήδη είχε ισχυρό προβάδισμα, τώρα η Λιζ Τρας συγκεντρώνει το 66% έναντι του 34% του Ρίσι Σουνάκ, δηλαδή έχουν διαφορά 32 ποσοστιαίες μονάδες στις προτιμήσεις όσων έχουν αποφασίσει ότι θα ψηφίσουν για το μέλλον των Τόρις.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση του οργανισμού YouGov για λογαριασμό του Sky News, μόνο το 13% των μελών του Συντηρητικού Κομματος είτε δεν έχει αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει είτε δεν θα ψηφίσει καθόλου.

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα ψηφίζει με επιστολική ψήφο για να επιλέξει τον νέο ηγέτη του αφού ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως θα παραιτηθεί έπειτα από μια σειρά σκανδάλων. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις