Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία – Κορονοϊός: Το Λονδίνο πιθανό να τεθεί σε υψηλότερη βαθμίδα κινδύνου

Βρετανία – Κορονοϊός: Το Λονδίνο πιθανό να τεθεί σε υψηλότερη βαθμίδα κινδύνου
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το Λονδίνο είναι πιθανό να τεθεί στην υψηλότερη βαθμίδα του συστήματος τριών επιπέδων που ισχύει στην Αγγλία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με το BBC. Η πρωτεύουσα της Βρετανίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη βαθμίδα των περιορισμών, με τη νέα εξέταση των μέτρων να είναι προγραμματισμένη για τις 16 Δεκεμβρίου.

Η βασική διαφορά μεταξύ της βαθμίδας 2 και της βαθμίδας 3 είναι ότι στη δεύτερη μπορούν να μείνουν ανοικτά υπό περιορισμούς τα μπαρ και τα εστιατόρια. Στην τρίτη όμως βαθμίδα υποχρεούνται να κλείσουν και λειτουργούν μόνο για παράδοση πακέτων κατ΄οίκον. Επίσης προβλέπονται περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στα σχολεία του Λονδίνου και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα μαζικών τεστ. 

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα των τριών επιπέδων στην Αγγλία στις αρχές Δεκεμβρίου με στόχο να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας covid-19, έπειτα από ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις