Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Βρετανία: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Νότινγχαμ – Τρεις νεκροί

Βρετανία: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Νότινγχαμ – Τρεις νεκροί

Συναγερμός σήμανε στο Νότινγχαμ, καθώς τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί σε δρόμους της πόλης, ενώ το πρωί της Τρίτης (13.6.2023) ένας οδηγός συνελήφθη γιατί προσπάθησε να χτυπήσει με τον βαν του τρεις πεζούς. 

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό η αστυνομία έχει συλλάβει έναν οδηγό που παρέσυρε με το βαν τρεις πολίτες, οι οποίοι κινούνταν πεζή σε δρόμο του Νότινγχαμ.

Το κουβάρι της περίεργης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τα ξημερώματα, όταν οι αρχές ενημερώθηκαν πως δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί σε δρόμο της πόλης.

Λίγο αργότερα, έντρομοι πολίτες ενημέρωσαν την αστυνομία ότι ένα φορτηγάκι προσπάθησε να χτυπήσει τρία άτομα. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στον νοσοκομείο.

Οι αρχές ανακάλυψαν ακόμα έναν νεκρό σε δρόμο της πόλης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει συλληφθεί ένας άνδρας 31 ετών ως ύποπτος για φόνο, καθώς αυτός φαίνεται να ήταν ο οδηγός του βαν.

Η αρχηγός Constable Kate Meynell σημείωσε πως και τα τρία περιστατικά συνδέονται: «Πιστεύουμε ότι αυτά τα τρία περιστατικά συνδέονται και έχουμε συλλάβει έναν άνδρα. Η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και ομάδα ντετέκτιβ εργάζεται για να διαλευκανθεί τι ακριβώς συνέβη».

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

«Πήγαινε κατευθείαν πάνω τους»

Μία αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι είδε ένα φορτηγάκι να πέφτει πάνω σε έναν άνδρα και μία γυναίκα. «Πήγαινε κατευθείαν πάνω σε αυτούς τους δύο ανθρώπους. Η γυναίκα έπεσε στο πεζοδρόμιο, ο άνδρας τινάχθηκε στον αέρα. Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Εύχομαι να μην το είχα δει ποτέ, με έχει σοκάρει πραγματικά».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων για την αντίδρασή τους στο σοκαριστικό συμβάν στο Νότιγχαμ και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί στην αστυνομία ο χρόνος να κάνει τη δουλειά της.

«Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και τις οικογένειες και τους αγαπημένους όσων έχασαν τη ζωή τους», έγραψε στο Twitter.

Πολλοί δρόμοι στο Νότινγχαμ έχουν κλείσει, ενώ έχουν ανασταλεί και κάποια δρομολόγια του τραμ.Η Μέινελ δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται η πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της πόλης για όσο διάστημα συνεχίζεται η έρευνα.

«Σήμερα η πόλη μας ξύπνησε με φρικτά νέα», ανέφερε ο Άλεξ Νόρις βουλευτής από το Νότινγχαμ στο Twitter. «Οι σκέψεις και οι προσευχές της κοινότητας μας είναι με τους πληγέντες».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις