Κόσμος

Βρετανία: Μόνο με οριστική συμφωνία για το Brexit θα υπολογίσουμε το ακριβές κόστος

H Βρετανία θα μπορεί να υπολογίσει το κόστος του "διαζυγίου" από την ΕΕ μόνο όταν θα έχει καταλήξει σε συμφωνία για το Brexit, δήλωσε το μεσημέρι της Κυρακής (21.10.2017 ) ο υπουργός Εμπορίου Λάιαμ Φοξ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Φοξ τόνισε ότι η Βρετανία θα προσφέρει “περισσότερες διαβεβαιώσεις” στις άλλες 27 χώρες-μέλη της ΕΕ σχετικά με το Brexit πριν από τις επόμενες διαπραγματεύσεις του Δεκεμβρίου.

Δεν γνωρίζω ποιό είναι το ποσό αλλά είναι πολύ σαφές ότι το οριστικό κόστος μπορούμε να το γνωρίζουμε μόνο στο πλαίσιο μιας οριστικής συμφωνίας...”, είπε ο Φοξ.

Πέραν της υπερβολής σχετικά με το κόστος του διαζυγίου υπάρχει στην πραγματικότητα μεγάλος βαθμός συνεργασίας μεταξύ μας“, είπε.

Μετά την αναστολή των συνομιλιών που εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η Τερέζα Μέι, η κυβέρνηση θα δείξει στην ΕΕ ότι “κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση” στην πρώτη φάση των συνομιλιών, που περιλαμβάνουν και το αποκαλούμενο ‘κόστος του διαζυγίου‘, δήλωσε ο Φοξ.

Επισήμανε όμως ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να θεωρεί πως η Βρετανία μπλοφάρει όταν λέει ότι είναι έτοιμη και για μη συμφωνία χαρακτηρίζοντας τις εμπορικές συναλλαγές με βάση τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου “όχι ακριβώς ένα εφιαλτικό σενάριο”. “Αλλά θα προτιμούσα να υπάρξει συμφωνία”, σημείωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ισπανία υπερασπίζεται τη διαχείριση της κρίσης με τους μετανάστες στη Θέουτα – Παρέμβαση της Ελλάδας στην ΕΕ για μηχανισμό αναστολής ασύλου
Στους 75 ανέρχεται ο προσωρινός αριθμός των νεκρών - Από τους 72.000 μετανάστες που εισήλθαν στη Θέουτα, οι 70.000 έχουν ήδη επιστρέψει στο Μαρόκο, σύμφωνα με τη Μαδρίτη
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα
Daily Mail: Έλληνας γιατρός στη Βρετανία σε εξάμηνη αναστολή για σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το πειθαρχικό συμβούλιο του GMC έκρινε ότι επέδειξε επανειλημμένα ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε νεότερη συνάδελφό του στο NHS - Εργάζεται πλέον σε ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη
Γιατρός