Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία: Πέντε στρατιωτικοί λιποθύμησαν την ώρα της λειτουργίας για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Βρετανία: Πέντε στρατιωτικοί λιποθύμησαν την ώρα της λειτουργίας για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο
Φωτογραφία Reuters

Πέντε μέλη του στρατού της Βρετανίας λιποθύμησαν σήμερα Παρασκευή (3.6.2022) το μεσημέρι ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας.

Πέντε μέλη του στρατού από το προσωπικό της Βασιλικής Αεροπορίας, των Βασιλικών Πεζοναυτών, του Οικιακού Ιππικού και των Φρουρών του Coldstream λιποθύμησαν λόγω ζέστης, καθώς βρίσκονταν έξω από τον Καθεδρικό Ναό, αφού, σύμφωνα με το Sky News, ήταν μια πολύ ζεστή και ηλιόλουστη μέρα στο Λονδίνο, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου κατά την έναρξη της λειτουργίας στις 11 π.μ..

Δύο μέλη της τιμητικής στρατιωτικής φρουράς –ένα από το Σύνταγμα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα άλλο από τους Βασιλικούς Πεζοναύτες– φάνηκαν να έχασαν τις αισθήσεις τους μέσα σε μισή ώρα το ένα από το άλλο καθώς παρατάχθηκαν από τα σκαλιά μέχρι τη Μεγάλη Δυτική Πόρτα περιμένοντας τη βασιλική οικογένεια να φτάσει.

Το μέλος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, που βρισκόταν στο αριστερό άκρο της πόρτας, λιποθύμησε και έπεσε ανάσκελα στα σκαλιά, ανακτώντας τις αισθήσεις του λίγο αργότερα.

https://twitter.com/fornagainst/status/1532663225111785472

Ο άλλος άνδρας, που στεκόταν πιο κοντά στη Μεγάλη Δυτική Πόρτα, φάνηκε στιγμιαία να χάνει τις αισθήσεις του περίπου 20 λεπτά αργότερα, σκοντάφτοντας στα ψηλά σκαλιά πριν ανακτήσει την ισορροπία του και οδηγηθεί κάτω από τις κολώνες του καθεδρικού ναού.

Παρά το ότι υπήρχαν νοσηλευτές στο σημείο και τους πήγαν φορεία, όλα τα μέλη του βρετανικού στρατού είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

«Η ασφάλεια των Ενόπλων Δυνάμεών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Και τα πέντε άτομα έλαβαν θεραπεία στο σημείο και κανένα δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις