Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Βρετανία: “Πράσινος διάδρομος – μαμούθ” θα συνδέει το Λονδίνο με τη βόρεια Αγγλία!

Βρετανία: “Πράσινος διάδρομος – μαμούθ” θα συνδέει το Λονδίνο με τη βόρεια Αγγλία!
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νέοι οικότοποι άγριας πανίδας και καταπράσινες δασικές εκτάσεις θα συνθέτουν ένα πανέμορφο φυσικό σκηνικό για τους τυχερούς ταξιδιώτες του υπό κατασκευή μεγαλύτερου σιδηροδρομικού έργου υψηλών ταχυτήτων, μεταξύ του Λονδίνου και του βόρειου τμήματος στη Βρετανία.

Αυτός ο “πράσινος υπερ διάδρομος” με τη νέα σιδηροδρομική σύνδεση νότου – βορρά θα είναι από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που έχουν γίνει ποτέ στη Βρετανία.

Η πρώτη φάση του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας θα καλύπτει 216 χιλιόμετρα μεταξύ Λονδίνου και Μπέρμιγχαμ και θα περιλαμβάνει ένα πράσινο διάδρομο με 7 εκατ. νέα δέντρα και θάμνους, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 40 ενδημικών ειδών, σε έκταση περίπου εννέα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Βρετανία: Μαγευτική διαδρομή με σούπερ ταχεία αμαξοστοιχία

Θα περιλαμβάνει επίσης 33 τετραγωνικά χιλιόμετρα νέων αλλά και παλαιών οικοτόπων άγριας πανίδας. Ειδικότερα θα κατασκευαστούν ειδικά διαμορφωμένα ξύλινα σπίτια για τα ζώα, 226 νέες λιμνούλες για τα είδη προς εξαφάνιση και άλλα αμφίβια. Στο πλάνο περιλαμβάνονται επίσης κοινοτικά έργα όπως χώροι υποδοχής, δημόσια πάρκα, ανοιχτοί χώροι και φυσικά καταφύγια.

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε οτι θα χρηματοδοτήσει με 2,65 εκατ. δολάρια το Πράσινο Ταμείο για την 2η φάση του κατασκευαστικού έργου. Το Πράσινο Ταμείο βοηθά τους ιδιοκτήτες γης κοντά στη διαδρομή να δημιουργήσουν νέες δασικές εκτάσεις και να αποκαταστήσουν τις υπάρχουσες παλαιές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις