Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρετανία: Στα χέρια του Μπόρις Τζόνσον το πόρισμα για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Στα χέρια του Μπόρις Τζόνσον το πόρισμα για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η ενημέρωση για το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας που πραγματοποίησε η δημόσια λειτουργός, Σου Γκρέι, για παραβιάσεις των μέτρων του lockdown με την οργάνωση σειράς πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, γνωστό και ως σκάνδαλο «Partygate», βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η Σου Γκρέι απέστειλε στον Μπόρις Τζόνσον ενημέρωση σχετικά με τις έρευνές της», ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (31.1.2022) εκπρόσωπος της προεδρίας της κυβερνήσεως, σχετικά με τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ, τα οποία απειλούν την ηγεσία του Βρετανού πρωθυπουργού.

Αν και η παρουσία του Μπόρις Τζόνσον στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας απειλείται μετά τις αποκαλύψεις για τα… αμαρτωλά πάρτι εν μέσω περιοριστικών μέτρων και πανδημίας, ο ίδιος είχε αγνοήσει τις προτροπές βουλευτών των Τόρις να παραιτηθεί, ζητώντας τους να περιμένουν το πόρισμα της έρευνας για το «Partygate».

Παράλληλα, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε την Παρασκευή την έναρξη έρευνας για ορισμένα από τα πάρτι για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα και ζήτησε το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας της Σου Γκρέι να μην αναφερθεί στα γεγονότα που ερευνώνται από την Μητροπολιτική Αστυνομία.

Όπως και να ‘χει, το κλίμα στις τάξεις των Τόρις είναι τεταμένο και ο Μπόρις Τζόνσον έχει γίνει δέκτης βαρύτατων χαρακτηρισμών από τους βουλευτές του και όχι μόνο. Τελευταία, μάλιστα, έγινε γνωστή η αντίδραση της Τζέιν Χαντ, της βοηθού ενός υπουργού, που του είπε ότι «δεν θα σε κατ@@@@@ ακόμα και αν είχες πιάσει φωτιά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις