Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Βρετανία: Βάνδαλοι έκοψαν το εμβληματικό δέντρο του Ρομπέν των Δασών στο εθνικό πάρκο του Νορθάμπερλαντ

Βρετανία: Βάνδαλοι έκοψαν το εμβληματικό δέντρο του Ρομπέν των Δασών στο εθνικό πάρκο του Νορθάμπερλαντ

Το πιο εμβληματικό δέντρο της Βρετανίας το, που έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο μέσα από την ταινία «Ρομπέν των Δασών» με τον Κέβιν Κόστνερ δεν στέκεται πιά στο στο εθνικό πάρκο του Νορθάμπερλαντ, καθώς το έκοψαν άγνωστοι βάνδαλοι.

Το πιο πολυφωτογραφημένο ίσως δέντρο της Βρετανίας ηλικίας πολλών εκατοντάδων ετών, που έγινε viral μέσα από το blockbuster «Ρομπέν των Δασών» βρέθηκε κομμένο με ηλεκτρικό πριόνι όπως όλα δείχνουν.

Αυτό κατήγγειλε η διαχειρίστρια αρχή του εθνικού πάρκου του Νορθάμπερλαντ της βορειανατολικής Αγγλίας, όπου το δέντρο βρισκόταν φυτεμένο κοντά στο ρωμαϊκό τείχος του Αδριανού.

«Η αρχή του εθνικού πάρκου του Νορθάμπερλαντ βρίσκεται σε θέση να επιβεβαιώσει ότι, δυστυχώς, το διάσημο δέντρο του Sycamore Gap κόπηκε την νύxτα. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι κόπηκε σκοπίμως», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το δέντρο που βρισκόταν κοντά στο ρωμαϊκό τείχος που είχε κτισθεί για να ανακόψει εισβολές βαρβαρικών ορδών στη Βρετανία είχε εμφανισθεί στο σινεμά στην ταινία «Ρομπέν των Δασών» του Κέβιν Κόστνερ το 1991.

 

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από αυτό που είχε αναγορευθεί «δέντρο της χρονιάς» το 2016 δεν μένουν παρά οι ρίζες.

«Πράξη βλακώδους βανδαλισμού»

Η τοπική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για να εξακριβώσει αν πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας.

Η τοπική βουλευτής Μέρι Φόι έκανε λόγο για «πράξη βλακώδους βανδαλισμού». «Μία θλιβερή ημέρα για το εμβληματικό Sycamore Gap, που θα λυπήσει πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρη την χώρα και τον κόσμο».

Στο Twitter (X), ο τοπικός βουλευτής Στίβεν Μπρίτζετ δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δέντρο κόπηκε με πριόνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις