Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βρετανία: Βασάνισαν το παιδί τους μέχρι θανάτου – Σπαρακτικό βίντεο του 6χρονου: «Δεν μ’ αγαπάει κανείς»

Βρετανία: Βασάνισαν το παιδί τους μέχρι θανάτου – Σπαρακτικό βίντεο του 6χρονου: «Δεν μ’ αγαπάει κανείς»

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση κακοποίησης ενός ανηλίκου από τον ίδιο του τον πατέρα και την μητριά του. Το 6χρονο αγοράκι στην Βρετανία ζούσε υπό άθλιες, βασανιστικές συνθήκες και πέθανε – εμφανώς – υποσιτισμένο τον Ιούνιο του 2020.

Για τον θάνατο του παιδιού κατηγορούνται ο 29χρονος πατέρας του, Thomas Hughes, και η 32χρονη μητέρα του, Emma Tustin, που ζούσαν όλοι μαζί στο Solihull, στην δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία της Βρετανίας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο 6χρονος Arthur Labinjo-Hughes είχε υποστεί εξαιρετικά σοβαρό τραυματισμό στον εγκέφαλο από την συστηματική κακοποίηση που δεχόταν. Επίσης, το αγοράκι υποσιτιζόταν, το εξανάγκαζαν να στέκεται όρθιο επί 14 ώρες την ημέρα και το δηλητηρίαζαν με αλάτι. 

Βίντεο που δημοσίευσαν βρετανικά ΜΜΕ και προβλήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου αποκαλύπτει τα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν το 6χρονο παιδάκι. Υλικό από κύκλωμα κλειστής παρακολούθησης που υπήρχε στο σπίτι δείχνει το αγοράκι με τις πυτζάμες να προσπαθεί να σταθεί όρθιο και να μαζέψει την κουβερτούλα του από το πάτωμα, που το ανάγκαζαν να κοιμάται. 

Το 6χρονο αγοράκι είναι εμφανώς υποσιτισμένο και κλαίει γοερά, ενώ φαίνονται και συσπάσεις από τον πόνο στο προσωπάκι του. Το παιδάκι – όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail – χρειάστηκε πάνω από δύο λεπτά για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του. 

Στο βίντεο, το οποίο καταγράφηκε λίγες μόνο ώρες πριν φύγει από τη ζωή ο μικρός Arthur, ακούγεται να λέει τέσσερις φορές κλαίγοντας: «κανείς δεν με αγαπάει». Στα ηχητικά κλιπ που συνοδεύουν το βίντεο και τα οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι βρετανικές Αρχές, ο 6χρονος ακούγεται επίσης να λέει «κανείς δεν θα με ταΐσει» γύρω στις 7 φορές μέσα σε διάστημα 44 δευτερολέπτων.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις