Κόσμος

Βρετανία: Χαλάρωση των μέτρων ανακοινώνει σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιο του για τη χαλάρωση του lockdown στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων και οδηγιών για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, την προσωπική προστασία, αλλά και την εργασία από το σπίτι, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι νομικοί περιορισμοί που εφαρμόζονται για την πρόληψη της εξάπλωσης της COVID-19 αναμένεται να αρθούν τη 19η Ιουλίου, με την απόφαση για το αν το Λονδίνο θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή να έχει προγραμματιστεί να ληφθεί στις 12 Ιουλίου.

Τα δεδομένα αφήνουν να εννοηθεί ότι τα περιστατικά μόλυνσης από την πανδημία θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν, αλλά η σύνδεση των νοσηλειών και των θανάτων έχει αποδυναμωθεί από το πρόγραμμα εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι θα μάθουν να ζουν με την COVID, όπως κάνουν ήδη με τη γρίπη, αναμένεται ότι θα πει ο Τζόνσον, εννοώντας ότι οι νοσηλείες, τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι θα συνεχιστούν, αλλά σε ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με αυτό πριν από τον διαδεδομένο εμβολιασμό.

«Χάρη στην επιτυχημένη προώθηση του προγράμματος εμβολιασμού, βαδίζουμε σταδιακά στον οδικό μας χάρτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζόνσον.

«Αλλά θα πρέπει να τονίσω ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι τα περιστατικά θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες», παρατήρησε ο ίδιος.

«Καθώς αρχίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, θα πρέπει να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε προσεκτικά τους κινδύνους από την COVID και να αποφασίζουμε με κρίση σχετικά με τις ζωές μας», πρόσθεσε.

Η χρήση των εμβολίων στη Βρετανία καταγράφηκε σε ποσοστό 86% του ενήλικου πληθυσμού που έχει λάβει την πρώτη δόση ενώ το 64% είχε λάβει τη δεύτερη δόση μέχρι χθες, Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ωστόσο τα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως από την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, ενώ το τελευταίο βήμα για την χαλάρωση του λοκντάουν καθυστέρησε κατά τέσσερις εβδομάδες, προκειμένου να έχουν δυνατότητα εμβολιασμού περισσότεροι άνθρωποι.

Click4More Τζόνσον – Μέρκελ… συμφωνία με κερδισμένη την Ελλάδα – Τι αποφασίζει η Βρετανία για τους πλήρως εμβολιασμένους

Τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών στη Βρετανία δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε υψηλό βαθμό για την πρόληψη των σοβαρών περιστατικών και της νοσηλείας σε νοσοκομεία από το αναφερόμενο παραλλαγμένο στέλεχος, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Στέγασης της Βρετανίας Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε χθες ότι μάσκες προστασίας προσώπου δεν θα είναι απαραίτητες μετά το τελευταίο βήμα στη χαλάρωση του λοκντάουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων υποδέχθηκε τον Μπομπ Ντίλαν στο Βατικανό – Η ανταλλαγή δώρων και η κουκούλα που δεν αποχωρίστηκε ο τραγουδοποιός
Ο πάπας Λέων έδωσε στον Μπομπ Ντίλαν ένα ροζάριο, σύμφωνα με το Vatican News, ενώ ο  85χρονος τραγουδοποιός του χάρισε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Chronicles - Volume One»
Ο πάπας Λέων και ο Μπομπ Ντίλαν
Φρίκη στη Νότια Αφρική: Διαρρήκτες βασάνιζαν δύο ηλικιωμένους επί 3 ώρες – Τους έριξαν βραστό νερό, προσπάθησαν να κόψουν τις θηλές της γυναίκας
Ο 67χρονος αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά ενός χρηματοκιβωτίου στους δράστες και εκείνοι ξεκίνησαν να τους βασανίζουν - Απείλησαν να βιάσουν την 68χρονη σύζυγο
Αστυνομία της Νότιας Αφρικής
Επεισόδιο του Αμπντούλ ελ Σαγιέντ με δημοσιογράφο του Sky News – Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 8,8 εκατομμύρια προβολές
Το βρετανικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ελ Σαγιέντ ότι ο δημοσιογράφος «κυνηγούσε» τον πολιτικό ή ότι έχει μόνο πέντε θεατές στις ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Abdul El-Sayed
17