Κόσμος

Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: «Αναλώσιμοι» για τη Wagner οι Ρώσοι κρατούμενοι που στρατολόγησε για την Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η διοίκηση της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, στις μάχες κοντά στο Μπαχμούτ, χρησιμοποιεί μια ειδική τακτική για τους Ρώσους κρατούμενους που έχουν στρατολογηθεί σε αυτή τη μονάδα.

Πάντα κατά τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, η τακτική αυτή συνίσταται στο ότι δίνουν σε μεμονωμένους μαχητές – πρώην κρατούμενους που στρατολογήθηκαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία – ένα smartphone ή ένα tablet με δορυφορική φωτογραφία του στόχου της επίθεσης. Σε επίπεδο διμοιρίας και άνω, οι διοικητές παραμένουν κρυμμένοι και δίνουν εντολές μέσω ασυρμάτου, ενώ παρατηρούν το πεδίο της μάχης από μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μεμονωμένες ομάδες μισθοφόρων παίρνουν εντολή να κινηθούν προς τα εμπρός, συχνά με υποστήριξη πυρός, αλλά πολύ σπάνια με τεθωρακισμένα οχήματα. Όσοι παρεκκλίνουν από τη διαδρομή αντιμετωπίζουν αντίποινα.

«Άτομα και τμήματα διατάσσονται να προχωρήσουν στην προσχεδιασμένη διαδρομή, συχνά με υποστήριξη πυρός, αλλά σπανιότερα μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα. Οι μισθοφόροι της Wagner που παρεκκλίνουν από τις διαδρομές επίθεσης χωρίς εξουσιοδότηση είναι πιθανό να εκτελεσθούν με συνοπτικές διαδικασίες».

Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, σκοπός αυτής της βάναυσης τακτικής είναι η χρήση μεγάλου αριθμού ανεπαρκώς εκπαιδευμένων κρατουμένων, οι οποίοι θεωρούνται «αναλώσιμοι» προκειμένου να διασωθούν διοικητές και τα τεθωρακισμένα οχήματα.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1604711619635945472?s=20&t=2IlzkkoTNCZQDrGws7qD2g

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Svoboda.org

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
6
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek