Κόσμος

Βρέθηκε ομαδικός τάφος στη Συρία – «Οι περισσότεροι είναι αποκεφαλισμένοι»

Δεν έχει τέλος η φρίκη στη Συρία. Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος στον τελευταίο θύλακα του Ισλαμικού Κράτους.

Ομαδικός τάφος που περιείχε λείψανα δεκάδων ανθρώπων που πιστεύεται ότι ήταν Γιαζίντι αιχμάλωτοι από το Ισλαμικό Κράτος ανακαλύφθηκε σε περιοχή που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και ανακατελήφθη πρόσφατα από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσε ένας διοικητής τους.

Ο ομαδικός τάφος βρέθηκε στην περιοχή Μπαγούζ, τον τελευταίο θύλακα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στα συρο-ιρακινά σύνορα, δήλωσε στο Reuters ο Αντνάν Αφρίν.

«Σφαγιάσθηκαν… οι περισσότεροι είναι αποκεφαλισμένοι», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν πρόκειται όντως για μέλη της φυλής των Γιαζίντι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
15