Κόσμος

Βρυξέλλες: Έδωσαν το ΟΚ στον Βίκτορ Όρμπαν να φτιάξει πυρηνικό σταθμό

Μία μέρα μετά την έξοδο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, άκουσε από τις Βρυξέλλες ευχάριστες ειδήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Όρμπαν, ο Πέτερ Σιγιάρτο, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι “Ρωσία – 24”, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας “Paksh – 2” στην Ουγγαρία, επισημαίνοντας ότι όλες οι τυπικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Επεσήμανε ότι “αυτή την στιγμή όλες αυτές οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και η ΕΕ έδωσε το πράσινο φως”.

Τα διάφορα έργα υποδομής έχουν ξεκινήσει και πρόσθεσε ότι την παρούσα στιγμή περίπου το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στην Ουγγαρία διασφαλίζεται από τον πυρηνικό σταθμό, ενώ το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί μόλις τεθεί σε λειτουργία κι ο δεύτερος πυρηνικός σταθμός.

Στα τέλη του 2014 η Ρωσία και η Ουγγαρία είχαν υπογράψει συμφωνία για την κατασκευή στον μοναδικό πυρηνικό σταθμό “Paksh”, δύο πρόσθετων ενεργειακών εγκαταστάσεων εξοπλισμένων με προηγμένης τεχνολογίας ρωσικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες τύπου BBER – 1200 οι οποίοι ανταποκρίνονται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές αξιοπιστίας και ασφάλειας.

Βάσει της συμφωνίας η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει το έργο “Paksh – 2” με δάνειο ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου έχει υπολογισθεί στα 12,5 δισεκατομμύρια €.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου