Κόσμος

Βρυξέλλες: Έδωσαν το ΟΚ στον Βίκτορ Όρμπαν να φτιάξει πυρηνικό σταθμό

Μία μέρα μετά την έξοδο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, άκουσε από τις Βρυξέλλες ευχάριστες ειδήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Όρμπαν, ο Πέτερ Σιγιάρτο, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι “Ρωσία – 24”, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας “Paksh – 2” στην Ουγγαρία, επισημαίνοντας ότι όλες οι τυπικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Επεσήμανε ότι “αυτή την στιγμή όλες αυτές οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και η ΕΕ έδωσε το πράσινο φως”.

Τα διάφορα έργα υποδομής έχουν ξεκινήσει και πρόσθεσε ότι την παρούσα στιγμή περίπου το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στην Ουγγαρία διασφαλίζεται από τον πυρηνικό σταθμό, ενώ το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί μόλις τεθεί σε λειτουργία κι ο δεύτερος πυρηνικός σταθμός.

Στα τέλη του 2014 η Ρωσία και η Ουγγαρία είχαν υπογράψει συμφωνία για την κατασκευή στον μοναδικό πυρηνικό σταθμό “Paksh”, δύο πρόσθετων ενεργειακών εγκαταστάσεων εξοπλισμένων με προηγμένης τεχνολογίας ρωσικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες τύπου BBER – 1200 οι οποίοι ανταποκρίνονται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές αξιοπιστίας και ασφάλειας.

Βάσει της συμφωνίας η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει το έργο “Paksh – 2” με δάνειο ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου έχει υπολογισθεί στα 12,5 δισεκατομμύρια €.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέο χάρτη του σύμπαντος από το διαστημικό τηλεσκόπιο «SPHEREx» – Μαγεύουν οι εικόνες από τον «Γαλαξία»
Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συνέλεξαν από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου, για να μελετήσουν πώς έχουν αλλάξει οι γαλαξίες κατά τη διάρκεια της σχεδόν 14 δισ. ετών ιστορίας του σύμπαντος
γαλαξίας
Προκλητική απάντηση Ερντογάν στην τριμερή Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου: «Δεν θα παραβιαστούν τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο»
«Δεν έχουμε πέσει θύματα των παιχνιδιών τους, δεν έχουμε υποκύψει σε προκλήσεις και δεν θα πέσουμε θύματα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Τεράστιο σπίτι της ταινίας «Home Alone» φτιαγμένο από τζίντζερμπρεντ στο Λος Άντζελες κατέρριψε ρεκόρ Γκίνες
Το σπίτι δημιουργήθηκε σε 8 μέρες και χρησιμοποιήθηκαν 7.350 λίβρες αλεύρι, περισσότερα από 6.600 αυγά, 20 γαλόνια βρώσιμης κόλλας ζαχαροπλαστικής και 10 λίβρες ζαχαρόπαστας
σπίτι