Κόσμος

Χάλε: Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που έγινε στόχος επίθεσης, δώρισε το μαγαζί σε υπαλλήλους του

Ο ιδιοκτήτης του τουρκικού εστιατορίου στο Χάλε, το οποίο έγινε τον περασμένο μήνα στόχος δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης, δώρισε το κατάστημα στους δύο υπαλλήλους του που είχαν βάρδια την συγκεκριμένη μέρα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του εστιατορίου μετά την επίθεση, κατά την οποία ένας 20χρονος πελάτης βρήκε τραγικό θάνατο όταν ένας νεοναζιστής που είχε προηγουμένως επιτεθεί σε Συναγωγή και είχε σκοτώσει μία γυναίκα τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος παρέδωσε στα δύο αδέρφια Ισμέτ και Ριφάτ Τεκίν έναν φάκελο με μια επιστολή και ένα κλειδί.

«Εύχομαι στους διαδόχους μου πολλή δύναμη για να ξεπεράσουν τα τρομερά γεγονότα της 9ης Οκτωβρίου και ελπίζω να έχουν πολλούς πελάτες από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες», έγραψε ο Ιτσέτ Κατζάκ απευθυνόμενος στους πρώην υπαλλήλους του, παραδίδοντάς τους το κλειδί του καταστήματος.

Click4more: Χάλε: Ο νεοναζί μακελάρης “έβγαλε” live την ώρα που δολοφονούσε κόσμο!

Ένας τοίχος του εστιατορίου έχει πλέον αφιερωθεί στα θύματα της επίθεσης, ενώ το φαγητό διατίθετο δωρεάν σε όλους τους πελάτες το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο δολοφόνος συνελήφθη και παραδέχθηκε ότι οι επιθέσεις του είχαν αντισημιτικά και ακροδεξιά κίνητρα, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει στην γερμανική κοινή γνώμη έντονη ανησυχία σχετικά με την όλο και πιο βίαιη ακροδεξιά σκηνή της Γερμανίας.

«Σε μια κοινωνία η οποία μαστίζεται όλο και περισσότερο από την βία και το μίσος, αυτή η χειρονομία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προσφέρει μια μικρή αχτίδα φωτός», έγραψε το περιοδικό «Der Spiegel», σχολιάζοντας το θέμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για την ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον από τον καρκίνο: «Η οικογένειά μας δεν θα άντεχε χωρίς εκείνη»
«Έχει περάσει τόσα πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. Και ναι, ανυπομονούσε πολύ για αυτό το ταξίδι στην Ιταλία. Γι' αυτό χαίρομαι πραγματικά που όλα πήγαν τόσο καλά»
Χαμογελαστοί η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ
Πεντάγωνο: Στη δημοσιότητα 46 νέα αρχεία για UFO με βίντεο και αναφορές για «φωτεινές σφαίρες»
Τα αρχεία αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολέμου, συνοδευόμενα από ηχητικά αποσπάσματα της αποστολής Apollo 12, όπου το πλήρωμα ανέφερε την παρουσία μυστηριωδών αντικειμένων στο διάστημα
Πεντάγωνο: Στη δημοσιότητα 46 νέα αρχεία για UFO με βίντεο και αναφορές για «φωτεινές σφαίρες»