Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χαμόγελα και… αγκαλιές Τραμπ και Ερντογάν με Μακρόν και Μέρκελ [pics]

Χαμόγελα και… αγκαλιές Τραμπ και Ερντογάν με Μακρόν και Μέρκελ [pics]

Το δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, το βράδυ του Σαββάτου (10.11.2018) στο Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τα… πουν όλοι με όλους. Και για να βγάλουν φωτογραφίες, όπως έκαναν Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ, ποζάρουν με τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ, με την Άνγκελα Μέρκελ και το ζεύγος Μακρόν.

Ίσως μια προσπάθεια να φανεί πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι απομονωμένος. Παρά τις βαριές κουβέντες που έχει ανταλλάξει τελευταία με όλους τους προαναφερθέντες.

Βέβαια, ο ίδιος ο Ερντογάν είναι συγκρατημένος. Αντίθετα από την Εμινέ, που χαμογελά πλατιά. Το πλατύ χαμόγελο της… διαφήμισης οδοντόκρεμας «επιστράτευσε» ξανά και ο Ντόναλντ Τραμπ. Η δε Μέρκελ ήταν η γνωστή… Μέρκελ.

Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Τι είπαν Τραμπ και Ερντογάν

Ερντογάν και Τραμπ κάθισαν δίπλα δίπλα στο δείπνο που παρέθεσε η γαλλική προεδρία τους υψηλούς προσκεκλημένους της για τις εκδηλώσεις της συμπλήρωσης 100 ετών από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Φωτογραφία EPA

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Τουρκίας δεν έχασαν την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια του δείπνου, να συζητήσουν και για το ζήτημα των τελευταίων εβδομάδων: τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ο οποίος επίσης φρόντισε να κάνει γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθόταν επίσης κοντά στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με τους οποίους έχει συγκρουστεί δημόσια πολλές φορές…

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις