Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Χάρτης με τα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο

Χάρτης με τα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κορονοϊό, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αλλάζει συνεχώς. Δείτε τον χάρτη παρακολούθησης κρουσμάτων και θυμάτων του κορονοϊού σε πραγματικό χρόνο.

Η χρήση ιατρικής μάσκας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης ορισμένων αναπνευστικών νοσημάτων. Ωστόσο, η χρήση μάσκας από μόνη της δεν διασφαλίζει πλήρη προστασία και θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη και άλλων προστατευτικών μέτρων όπως είναι η σωστή υγιεινή των χεριών και η αποφυγή στενών επαφών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση μάσκας συνιστάται σε άτομα που εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα (βήχα ή φτέρνισμα) ή σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα και υποψία λοίμωξης με 2019 – nCoV ή σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς για τους οποίους υπάρχει η υποψία λοίμωξης με 2019 – nCoV. Η υποψία λοίμωξης με 2019 – nCoV σχετίζεται με πρόσφατο ταξίδι στην Κίνα ή με στενή επαφή με άτομο που εμφανίζει αναπνευστικά συμπτώματα και έχει ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα.

Διαβάστε στο επίσημο site του ΕΟΔΥ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κορονοϊό.

Ο ειδικός χάρτης του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας Συστημάτων του Πανεπιστημίου John Hopkins, παρακολουθεί όλες τις περιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε όλες τις χώρες και τις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, αφότου εμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν και άρχισε να εξαπλώνεται τον Δεκέμβριο.

Ο νέος κορονοϊός, που προκαλεί τη νόσο COVID-19, βρίσκεται σε εξέλιξη και ο παρακάτω χάρτης αποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο τις όποιες αλλαγές συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τις χώρες και περιοχές που καταγράφονται κρούσματα, πόσα είναι αυτά και ποιος είναι ο αριθμός των θυμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Ο συγκεντρωτικός αυτός πίνακας συλλέγει στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αλλά και την κινεζική ιστοσελίδα DXY, η οποία συγκεντρώνει δεδομένα από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας και το CCDC.

Τα αποτελέσματα καλύπτουν την παγκόσμια εικόνα των περιπτώσεων κορονοϊού σε πραγματικό χρόνο. Δεδομένου ότι ο ιός COVID-19 έχει διασπαρεί και στη γειτονική Ιταλία, όπου και καταγράφονται ήδη δεκάδες κρούσματα αλλά και θάνατοι, απαιτείται η προσοχή όλων μας, προκειμένου να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις