Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Χάρβαρντ: Αυτός φέρεται να είναι ένας από τους βασικούς πελάτες της εμπορίας οργάνων

Χάρβαρντ: Αυτός φέρεται να είναι ένας από τους βασικούς πελάτες της εμπορίας οργάνων

Έναν από τους βασικούς… πελάτες του διευθυντή του νεκροτομείου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ φέρονται να εντόπισαν οι Αρχές, στη συγκλονιστική υπόθεση εμπορίου οργάνων και τμημάτων από πτώματα που δωρίζονταν στο νεκροτομείο του πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει η New York Post, πρόκειται για τον 40χρονο Τζέρεμι Πόλι (Jeremy Pauley), ο οποίος διατηρεί μαγαζί με «παράξενα αντικείμενα» και φέρεται να έκανε συναλλαγές με τον διευθυντή του νεκροτομείου του Χάρβαρντ για εμπόριο οργάνων που ξεπερνούν τα 100.000 δολάρια. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πόλι είναι γνώριμος στις Αρχές, αφού είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο για βεβήλωση νεκρού και αποδοχή κλοπιμαίων, μετά από ανώνυμη καταγγελία, η οποία έκανε λόγο για κουβάδες με ανθρώπινα όργανα στο υπόγειό του.

Πράγματι, η αστυνομία έκανε και τότε έρευνα και βρήκε ανθρώπινα μυαλά, συκώτια, πνεύμονες, κομμάτια δέρματος ακόμη και ανθρώπινα κρανία και τμήματά τους.

Το σκάνδαλο στο Χάρβαρντ

Για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων και λειψάνων κατηγορούνται ο διευθυντής του νεκροτομείου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, η σύζυγός του και άλλα τέσσερα άτομα.

«Μερικά εγκλήματα είναι αδύνατο να κατανοηθούν», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Πενσιλβάνια, ο Τζέραρντ Κάραμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου για τη σύλληψη του διευθυντής του νεκροτομείου της σχολής ιατρικής του Χάρβαρντ και των άλλων 5. Ονομάζεται Σέντρικ Λοτζ, 55 ετών, και η σύζυγός του Ντενίζ Λοτζ, 63 ετών.

Το ζευγάρι και άλλα τέσσερα πρόσωπα διώκονται μεταξύ άλλων για «συνέργεια στην κλοπή και την παράνομη μεταφορά κλεμμένων ειδών», αναφέρει το δελτίο Τύπου, που επιβεβαιώνει πληροφορίες της Boston Globe, της εφημερίδας της Νέας Αγγλίας, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Οι Λοτζ κι ένα ακόμη πρόσωπο, η Κατρίνα Μακλίν, 44 ετών, από τη Μασαχουσέτη, συνελήφθησαν χθες Τετάρτη, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Με πληροφορίες από New York Post

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις