Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Χίλαρι Κλίντον: Ομπάμα και… stars μαζί της στη σκηνή [pics, vids]

Χίλαρι Κλίντον: Ομπάμα και… stars μαζί της στη σκηνή [pics, vids]

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η Χίλαρι Κλίντον έζησε το δικό της… Dancing with the Stars. Γιατί οι τελευταίες προεκλογικές της συγκεντρώσεις στη Βόρεια Καρολίνα και τη Φιλαδέλφεια ήταν αυτό ακριβώς: ένας “χορός” με αστέρια. Γιατί και το ζεύγος Ομπάμα, stars είναι. Και μάλιστα οι μεγαλύτεροι που είναι στο πλευρό της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η μάχη για τις αμερικανικές εκλογές ώστε να μάθουμε ποιος από τους Χίλαρι Κλίντον ή Ντόναλντ Τραμπ θα διαδεχτεί τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, η υποψήφια των Δημοκρατικών επιστράτευσε όποιον… μπορούσε. Από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τη σύζυγό του μέχρι τη Lady Gaga, τον Jon Bon Jovi και τον Bruce Springsteen.

Στη Φιλαδέλφεια είχε στο πλευρό της, εκτός από τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον και την κόρη της Τσέλσι, τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα, τον Jon Bon Jovi (ήταν και στις δυο συγκεντρώσεις παρών, για τέτοια στήριξη μιλάμε!) και τον Bruce Springsteen. Ο τελευταίος, άλλωστε, είναι γέννημα θρέμμα της συγκεκριμένης πόλης.

Ο… αγώνας δρόμου την τελευταία νύχτα της προεκλογικής εκστρατείας ξεκίνησε από το Μίσιγκαν (όπου βρέθηκε αργότερα και ο αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ), συνεχίστηκε στη Φιλαδέλφεια σε μια συγκέντρωση όπου βρέθηκαν 20.000 κόσμου και ολοκληρώθηκε στη Βόρεια Καρολίνα με τη Χίλαρι να απολαμβάνει την αποθέωση από τη Lady Gaga, που δεν ξέχασε να τονίσει πως και η ίδια είναι κόρη μεταναστών από την Ιταλία.

Τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και τα φιλιά περίσσεψαν ανάμεσα στο ζεύγος Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα (που δεν έχασαν ευκαιρία ούτε αυτή τη φορά να “διαφημίσουν” τον έρωτά τους) και τη Χίλαρι Κλίντον. Φυσικά στο πλευρό της ο πρώην πρόεδρος της χώρας Μπιλ Κλίντον, που φυσικά αποθέωσε τη σύζυγό του στην ομιλία του, αλλά και η κόρη του ζεύγους Τσέλσι.

Ο Jon Bon Jovi και ο Bruce Springsteen είπαν κι από ένα τραγούδι και εξήγησαν τους λόγους που στηρίζουν την υποψήφια των Δημοκρατικών. «Βγάλτε φωτογραφίες γιατί έχετε πρώτη θέση στην Ιστορία» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Τζον Μπον Τζόβι.

Στη Βόρεια Καρολίνα

Πρόκειται για μια από τις πολιτείες απ’ όπου περνά ο δρόμος για τον Λευκό Οίκο. Γι’ αυτό η Χίλαρι Κλίντον αποφάσισε να είναι ένας από τους τελευταίους σταθμούς της προεκλογικής της εκστρατείας. Μαζί της, εκτός από τον Jon Bon Jovi, ήταν και η Lady Gaga, ντυμένη σε στυλ… Μάικλ Τζάκσον και μιλώντας για την ιταλική καταγωγή της, μια έμμεση αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ και την… απέχθειά του για τους μετανάστες.

Η Κλίντον, στην ομιλία της στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν το όραμα για μία «Αμερική γεμάτη ελπίδα, φιλόξενη και γενναιόδωρη». «Οι θεμελιώδεις αξίες μας δοκιμάζονται σε αυτές τις εκλογές, αλλά η πίστη στο μέλλον δεν υπήρξε ποτέ τόσο ισχυρή», είπε.

Είπε επίσης ότι θα πρέπει να σταματήσει η διαίρεση και η διχόνοια στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θα είναι μία πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. Κάλεσε επίσης, τους υποστηρικτές της να ψηφίσουν μαζικά, επειδή κανένας δεν πρέπει ν’ αναρωτηθεί μετά τις εκλογές αν θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε