Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Χήρα Σόντερς: Αποτροπιασμένη από την άδεια στον Κουφοντίνα

Χήρα Στίβεν Σόντερς
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ (Χίδερ Σόντερς, χήρα Στίβεν Σόντερς)

Η χορήγηση διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξόργισε τη χήρα του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς. Ήταν το τελευταίο θύμα της 17 Νοέμβρη πριν την εξάρθρωσή της.

Η χήρη του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς, που δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την απόφαση χορήγησης διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κουφοντίνας

“Είμαι αποτροπιασμένη από τη διήμερη απελευθέρωση ενός άντρα που εμπλέκεται στον φόνο του συζύγου μου. Κανένας από τη 17 Νοέμβρη δεν έχει δείξει ποτέ μεταμέλεια. Ούτε έχει απολογοηθεί για τη δολοφονία του συζύγου μου”, δήλωσε στους Times η χήρα του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς, Χίδερ.

Η διήμερη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε αντιδράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η Ντόρα Μπακογιάννη, που έχασε τον συζύγο της Παύλο Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη, εξέφρασε την οργή της.

Το χρονικό της δολοφονίας του Στίβεν Σόντερς

Ο ταξίαρχος Στίβεν Σόντερς δολοφονήθηκε στις 8 Ιουνίου 2000 από μέλη της 17 Νοέμβρη. Ήταν και το τελευταίο θύμα της τρομοκρατικής οργάνωσης πριν από την εξάρθρωσή της από τις αρχές.

Ο Στίβεν Σόντερς είχε λάβει τον βαθμό του ταξίαρχου και υπηρετούσε μεταξύ άλλων ως στρατιωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα.

Δολοφονήθηκε από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη στις 8 Ιουνίου 2000. Ήταν το τελευταίο θύμα πριν την εξάρθρωση της οργάνωσης.

Το σχολείο της “Αγίας Αικατερίνης” της βρετανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, απονέμει βραβείο αριστείας σε μαθητές του σχολείου προς τιμήν του διπλωμάτη με την ονομασία “Stephen Saunders Award for Good Citizenship”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις