Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια διαδηλωτή! video

Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια διαδηλωτή! video
Reuters

Τέλος δεν έχουν οι σκηνές πρωτοφανούς σκληρότητας στο Χονγκ Κονγκ. Διαδηλωτής έχει πέσει κάτω και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον χτυπούν με τα γκλοπ τους. Την ίδια στιγμή ένας άλλος αστυνομικός απειλεί να ρίξει χημικά σε αυτούς που τραβούν βίντεο.

Το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, δείχνει μία ομάδα αστυνομικών να ξυλοκοπούν με μανία έναν διαδηλωτή στο Χονγκ Κονγκ. Προηγήθηκαν εικόνες πυρπόλησης πολίτη από διαδηλωτές αλλά και εν ψυχρώ πυροβολισμού διαδηλωτή από αστυνομικό.

Προσοχή, το βίντεο που ακολουθεί περιέχει σκληρές εικόνες:

Νωρίτερα καταγράφηκε βίντεο που δείχνει άλλη μία επίθεση, όπου άγνωστοι πυρπολούν άνδρα που είχε επιτεθεί φραστικά στους διαδηλωτές.

Όπως αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο, δευτερόλεπτα πριν την επίθεση ο μαυροντυμένος άνδρας φώναζε βρισιές προς τους διαδηλωτές, προτού τους ρωτήσει “δεν είστε όλοι Κινέζοι;”.

Τότε, ένας άγνωστος μέχρι στιγμής άνδρας τον περιλούζει με εύφλεκτο υγρό και τον πυρπολεί.

Προσοχή, και αυτό το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:

Η επίθεση σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα (τοπική ώρα) της Δευτέρας (11.11.2019) κοντά στον σταθμό μετρό του Χονγκ Κονγκ, “Ma On Shan”.

Υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι ο άνδρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εν ψυχρώ πυροβολισμός διαδηλωτή

Η κατάσταση στο Χονγκ Κογνκ, όπως αποδεικνύουν τα τελευταία περιστατικά που κάνουν το γύρο του κόσμου, είναι εκτός ελέγχου.

Ένα ακόμη σοκαριστικό video που είδε το φως της δημοσιότητας, δείχνει τη στιγμή εν ψυχρώ πυροβολισμού διαδηλωτή αστυνομικού, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ.

Προσοχή, και αυτό το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:

“Εχθρούς του λαού” χαρακτήρισε τους διαδηλωτές η ηγέτιδα του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, λίγο μετά τα τελευταία εξαιρετικά βίαια συμβάντα στην “καρδιά” του χρηματοπιστωτικού κέντρου της πρώην βρετανικής αποικίας.

Aκολουθεί σκληρή εικόνα από το Reuters:

Η Κάρι Λαμ ανέφερε ότι η βία, στην οποία έχει κατρακυλήσει το Χονγκ Κονγκ, έχει υπερβεί τα αιτήματα των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών. Επίσης, εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο ενός φοιτητή την περασμένη εβδομάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις