Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Υποδοχή… ήρωα για τον Τραμπ στην Κίνα – Η επίσκεψη στην “Απαγορευμένη Πόλη” [pics, vids]

Τραμπ Κίνα

Αυτή τη φορά δεν είχε… αγκαλίτσες και φιλάκια με τη Μελάνια. Ο Ντόναλντ Τραμπ “πάτησε” Κίνα και έγινε δεκτός σαν… σταρ του σινεμά!

Και τα κόκκινα χαλιά στρώθηκαν και η φιλαρμονική ήταν εκεί. Και τα αγήματα. Και παιδάκια σε… παροξυσμό με σημαίες στα χέρια τους. Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ κατά την άφιξή του στην Κίνα ήταν… “κομμάτι” εντυπωσιακή.

Στο πλευρό του, πάντα, η Μελάνια Τραμπ. Αυτή τη φορά δεν την φίλησε δημοσίως. Άλλωστε, έφυγαν μαζί από το αεροδρόμιο για την Απαγορευμένη Πόλη. Την κράτησε όμως από το χέρι για να κατέβουν τις σκάλες του Air Force One.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ήταν ξανά εντυπωσιακή στο μαύρο, κουμπωμένο ως το λαιμό, παλτό της. Η Κίνα είναι ο τρίτος σταθμός της περιοδείας του Αμερικανού προέδρου στην Ασία, μετά από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

https://youtu.be/PCXyBmSEtEM

Η υποδοχή στον Ντόναλντ Τραμπ

Αγήματα του κινέζικου στρατού, μοτοσικλετιστές και μικρά παιδιά που κρατούσαν σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ ήταν η… επιτροπή υποδοχής του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έγιναν δεκτοί με… ζητωκραυγές από τα παιδιά. Και ανταπέδωσαν με χαμόγελα.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα άλλωστε είναι χαρακτηριστικά…

Στην Απαγορευμένη Πόλη

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και η σύζυγός του περίμεναν τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ στην Απαγορευμένη Πόλη για να τους ξεναγήσουν.

Τα δυο ζευγάρια αφού έκαναν τη… βόλτα τους, πόζαραν για τους φωτορεπόρτερ.

https://youtu.be/AMCEe-hFUbE

Πρώτη φορά στην Κίνα

Η επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα είναι η πρώτη για τον Αμερικανό πρόεδρο από την ημέρα της εκλογής του. Και γίνεται ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2016 επί της Χίλαρι Κλίντον.

Το θέμα της Βόρειας Κορέας κυριαρχεί και στο ταξίδι του Τραμπ στο Πεκίνο.

Πριν την άφιξή του στην Κίνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για τη «μεγάλη του πολιτική νίκη» στο τελευταίο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Κατά την τελευταία του ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στη Νότια Κορέα ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter: «Αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία να συναντήσω τον πρόεδρο Σι που μόλις πέτυχε μια μεγάλη πολιτική νίκη».

Ο… αντικομμουνιστής Τραμπ

Κι αν ο Ντόναλντ Τραμπ αποθέωσε τον Σι και την απόφαση του κομμουνιστικού κόμματος Κίνας να τον… εξισώσει σχεδόν με τον Μάο, δεν είχε τα ίδια “θερμά” αισθήματα για την κομμουνιστική Ρωσία.

Σχολίασε την 100η επέτειο από την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία λέγοντας πως θα πρέπει να κηρυχθεί «εθνική ημέρα των θυμάτων του κομμουνισμού».

«Σήμερα θυμόμαστε αυτούς που χάθηκαν και αυτούς που εξακολουθούν να υποφέρουν από τον κομμουνισμό», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις