Κόσμος

Υπόθεση Σκριπάλ: Οργισμένη αντίδραση από τη Μόσχα – «Οι ανούσιες κατηγορίες συνιστούν πρόκληση»

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε σήμερα ότι οι απειλές της Βρετανίας να στοχοθετήσει τη Μόσχα με τιμωρητικές κυρώσεις για την υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου, δεν θα μείνουν αναπάντητες και επισήμανε ότι οι «ανούσιες» κατηγορίες για εμπλοκή της Ρωσίας συνιστούν πρόκληση, καθώς οι βρετανικές αρχές επιχειρούν να «κηλιδώσουν» τη φήμη της Ρωσίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βρετανία έχει δώσει διορία στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έως τα μεσάνυχτα απόψε ώστε να εξηγήσει πώς ένας νευροπαραλυτικός παράγοντας που αναπτύχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον ενός Ρώσου διπλού πράκτορα.

Η ρωσική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την επίθεση και θα αγνοήσει το τελεσίγραφο μέχρι το Λονδίνο να παραδώσει δείγματα της νευροτοξικής ουσίας και αρχίσει να συμμορφώνεται με τη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή κοινών ερευνών σε τέτοιου είδους περιστατικά.

«Ευτελής απόπειρα των βρετανικών αρχών να δυσφημίσουν τη Ρωσία»

«Οποιαδήποτε απειλή σχετικά με την επιβολή “κυρώσεων” σε βάρος της Ρωσίας δεν θα μείνει χωρίς απάντηση» τονίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η βρετανική πλευρά πρέπει να το κατανοήσει αυτό».

Στο δελτίο Τύπου, το ρωσικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι διαμαρτύρεται «σθεναρά εναντίον των ανούσιων κατηγοριών που διατυπώνουν οι βρετανικές αρχές κατά της Ρωσίας».

«Αυτό το περιστατικό αποτελεί μια νέα ευτελή απόπειρα των βρετανικών αρχών να δυσφημίσουν τη Ρωσία».

Δεν κατονομάζει κανέναν ύποπτο η βρετανική αστυνομία

Η αστυνομία που ερευνά τη δηλητηρίαση στη Βρετανία ενός ρώσου διπλού πράκτορα δεν θα κατονομάσει σ’ αυτό το στάδιο εν δυνάμει υπόπτους καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αστυνομικός.

«Στο στάδιο αυτό, δεν δηλώνουμε πως μας ενδιαφέρει κάποιος ή πως έχουμε κάποιον ύποπτο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νιλ Μπέισου, Ανώτερος Εθνικός Συντονιστής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουλάχιστον 3 τραυματίες από των σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στο Περού - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια, σχολεία και ιατρικά κέντρα
Βίντεο δείχνουν βράχους να αποκολλούνται από λόφους γύρω από την Κορακόρα, πόλη κάπου 10.000 κατοίκων, την πλησιέστερη στο επίκεντρο, στον νομό Αγιακούτσο
περου σεισμος
Συνελήφθη ο καπετάνιος του σκάφους που ανετράπη στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια μητέρα και το μωρό της
Ο 46χρονος από το Ελ Σαλβαδόρ είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ, δεν είχε άδεια ενώ το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο, καθώς υπήρχαν 14 επιβαίνοντες αντί για 10 που ήταν το επιτρεπόμενο όριο
Ο καπετάνιος Μανουέλ Χερνάντες αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο δύο ατόμων σε ατύχημα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης
ΗΠΑ: Παρίστανε την μπέιμπι σίτερ στο Facebook και απήγαγε δύο ανήλικα κορίτσια – Το συγκλονιστικό βίντεο από την σύλληψή της
Η 42χρονη είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για απαγωγή και στο παρελθόν - Οι αρχές την εντόπισαν μέσα σε βανάκι μαζί με τα παιδιά τα οποία επέστρεψαν στην μητέρα τους
ΗΠΑ: Παρίστανε την μπέιμπι σίτερ στο Facebook και απήγαγε δύο ανήλικα κορίτσια – Το συγκλονιστικό βίντεο από την σύλληψή της