Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Υστερία λόγω… κορονοϊού στο Λος Άντζελες! Απίστευτες εικόνες στα σούπερ μάρκετ

Υστερία λόγω… κορονοϊού στο Λος Άντζελες! Απίστευτες εικόνες στα σούπερ μάρκετ

Χαρτί υγείας και εμφιαλωμένο νερό… ούτε για δείγμα. Οι εικόνες από σούπερ μάρκετ στο Λος Άντζελες δείχνουν πως ο πανικός που προκαλεί ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί περισσότερο κι από την ίδια τη νόσο!

Ούτε ένα… χαρτί υγείας στον ορίζοντα και το εμφιαλωμένο νερό με δελτίο. Αυτή είναι η εικόνα στα σούπερ μάρκετ στο Λος Άντζελες, αφού οι κάτοικοι της Πόλης των Αγγέλων έκαναν έφοδο τις προηγούμενες μέρες, φοβούμενοι την επιδημία που προκαλεί ο κορονοϊός.

Click4more Κορονοϊός: Άγριο ξύλο σε σούπερ μάρκετ για το χαρτί υγείας!

Δύο ημέρες αφού η Καλιφόρνια κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα καταστήματα πωλήσεων χονδρικής που επισκέφθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο χθες, Παρασκευή, δεν κατάφερναν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για μια ολόκληρη σειρά βασικών προϊόντων.

«Επικρατεί χάος, κάνουμε τον διπλό τζίρο απ’ ό,τι συνήθως», είπε η Ρενέ, η οποία εργάζεται σ’ ένα σούπερ-μάρκετ της Cosco στο Μπέρμπανκ. «Σήμερα τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Γι’ αυτό δεν έχουμε πια χαρτί υγείας, το νερό έχει σχεδόν τελειώσει και δεν έχουμε άλλο τζελ για τα χέρια», πρόσθεσε.

Μέχρι τώρα η Καλιφόρνια έχει καταγράψει έναν θάνατο, πράγμα που την κατατάσσει στη δεύτερη θέση μετά την Πολιτεία της Ουάσινγκτον (11 νεκροί προς το παρόν). Παρά τις εκκλήσεις των αρχών για αυτοσυγκράτηση, οι Καλιφορνέζοι άρχισαν να υποκύπτουν στον πανικό και να κάνουν μαζικές αγορές, όπως σε ορισμένες περιφέρειες της Ασίας και αλλού.

«Επικρατεί τρέλα», είπε την Πέμπτη σε αναλυτές ο οικονομικός διευθυντής της Cosco, ο Ρίτσαρντ Γκαλάντι. Την ημέρα εκείνη η αστυνομία της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο, κοντά στο Λος Άντζελες, εκλήθη σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας έπειτα από εκρήξεις οργής πελατών εξαιτίας των ελλείψεων.

https://youtu.be/DWXIuz0vmGY

Την Παρασκευή, οι πελάτες της Cosco δικαιούνταν μόνο δύο κιβώτια νερό, από τέσσερα την προηγουμένη. Πολλοί επιχείρησαν να πάρουν περισσότερα, όμως το επιπλέον νερό κατασχόταν στο ταμείο, κάτι που προκάλεσε εντάσεις. «Με την τρέλα που επικρατεί εδώ, αρχίζουμε αληθινά να συνειδητοποιούμε», λέει η 30χρονη Λάιζα Γκαρσία, η οποία παραδέχεται πως ανησυχεί όλο και περισσότερο. «Σκοπεύαμε να προμηθευθούμε χαρτί τουαλέτας και χαρτί κουζίνας, όμως δείτε αυτά τα άδεια ράφια!», προσθέτει.

Σε ένα άλλο κατάστημα της Cosco, οι εργαζόμενοι αφηγούνται πώς οι πελάτες μπήκαν σχεδόν τρέχοντας μόλις άνοιξε για να ορμήσουν σε προϊόντα. Το μεσημέρι, δεν απέμεναν παρά φιάλες ενός ακριβού αεριούχου νερού, προς μεγάλη απογοήτευση πολλών πελατών.

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Αυξάνονται νεκροί και κρούσματα

Δύο άνθρωποι πέθαναν από τον κοροναϊό στη Φλόριντα. Είναι τα πρώτα θύματα στις ΗΠΑ στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αφού μέχρι τώρα είχαν ανακοινωθεί νεκροί στην Καλιφόρνια και την πολιτεία της Ουάσινγκτον. Τα δυο τελευταία θύματα στις ΗΠΑ είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό. Στη Φλόριντα υπάρχουν άλλα 12 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Μετά τους δυο νέους θανάτους, ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από τον κοροναϊό στις ΗΠΑ έχρει φτάσει στους 16.

Click4more Λουκέτο στο Βατικανό! Η ευλογία της Κυριακής από τον Πάπα μόνο μέσω διαδικτύου!

Θετικοί στον κορονοϊο βρέθηκαν δύο ελεγκτές υγείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Οι ελεγκτές, εργαζόμενοι στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) διεξήγαγαν δευτεροβάθμιους ιατρικούς ελέγχους σε επιβάτες κατά την άφιξή τους από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και έχουν δεχθεί εντολή να θέσουν τους εαυτούς τους σε απομόνωση έως τις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με e-mail που εστάλη στους συναδέλφους τους.

Στο Grand Princess, το κρουαζιέροπλοιο που είναι σε καραντίνα ανοιχτά του Σαν Φρανσίσκο, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 21 άνθρωποι, 19 μέλη του μέλη του πληρώματος και επιβάτες. Το ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος συντονίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας.

Click4more Σαρώνει παγκοσμίως ο κορονοϊός! Ο «χάρτης» θυμάτων και κρουσμάτων

Το πλοίο, με 3.500 επιβάτες, αναμένεται να ελλιμενισθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο σε ένα μη εμπορικό λιμάνι και όλοι οι επιβαίνοντες θα εξεταστούν εκεί για τον Covid-19 και οι νοσούντες θα τεθούν σε καραντίνα.

Σε καραντίνα στη Βηθλεέμ

Δεκαπέντε Αμερικανοί τουρίστες βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο προφυλάξεων εναντίον του κοροναϊού. «Στο ξενοδοχείο βρίσκεται μια 15μελής αμερικανική αντιπροσωπεία. Εξακολουθούν να είναι εκεί και αντιμετωπίζονται βάσει των κανονισμών περί καραντίνας όπως και όλοι οι άλλοι που βρίσκονται εκεί», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος Ιμπραήμ Μελχέμ.

Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα Παλαιστινιακά Εδάφη μετά την επιβεβαίωση τουλάχιστον 12 κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη Βηθλεέμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις