Κόσμος

Υβριστής Ερντογάν! «Ανοησία Μητσοτάκη που κάλεσε τον Χάφταρ στην Ελλάδα»

Δεύτερο χτύπημα του Ταγίπ Ερντογάν για την επίσκεψη του Χαλίφα Χάφταρ στην Ελλάδα. «Θέλει να μας προκαλέσει ο Μητσοτάκης και γι' αυτό κάλεσε τον Λίβυο στην Αθήνα». Ο διάλογος που ισχυρίζεται ότι είχε με άλλον ηγέτη στην Διάσκεψη του Βερολίνου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα σε λίγες ώρες ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει για δεύτερη φορά με ξεκάθαρο τρόπο την ενόχλησή του για την επίσκεψη του Χαλίφα Χάφταρ στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους επιστρέφοντας από το Βερολίνο είπε: «Ο Μητσοτάκης γιατί κάλεσε τον Χάφταρ στην Ελλάδα; Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι στο Βερολίνο κάποιος ηγέτης τον πλησίασε και του είπε: “Ο Μητσοτάκης θέλει να βελτιώσεις τις σχέσεις σας”. Και συνεχίζει ο Ερντογάν: «Αναρωτήθηκα: Θέλει να διορθώσει τις σχέσεις μαζί μου και καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Τι ανοησία είναι αυτή; Πείτε του ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Να το διορθώσει και από εκεί και πέρα μπορούμε να συναντηθούμε μαζί του.

Click4More Sozcu: Η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίζει το ψευδοκράτος!

Ο Ερντογάν υπονόησε επίσης ότι τον προσέγγισε η Ιταλία και του έδειξε ενδιαφέρον να συνεργαστεί σε γεωτρήσεις στις περιοχές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο με την Λιβύη.

Η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα

«Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα», είπε ακόμα σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία υποστηρίζει πολιτική διαδικασία στην Λιβύη

«Τα βήματα που κάναμε για τη Λιβύη, έφεραν ισορροπία στη διαδικασία», είπε ο Ερντογάν, σημειώνοντας πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την πολιτική διαδικασία. Υποστήριξε δε ότι στη Λιβύη, η παρουσία της Τουρκίας δημιούργησε ελπίδες για ειρήνη. «Βλέπουμε τι είδους παιχνίδια παίζονται υπό τον μανδύα της μάχης κατά της τρομοκρατίας».

Κατά τον Ερντογάν, έχει τη σημασία του ότι ο Χάφταρ «δεν υπέγραψε το κείμενο (σ.σ. μάλλον εννοεί της συμφωνίας που παρουσιάστηκε στη Μόσχα)», σημειώνοντας ότι το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο από τους συμμετέχοντες. «Ελπίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Αν η εκεχειρία στην οποία καλέσαμε μαζί με τον Πούτιν, τηρηθεί, η πολιτική διαδικασία θα είναι ανοιχτή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κέιτι Ζακαράια αποθεώνει τον Τραμπ στο πρώτο της μήνυμα μετά την απόλυση της από τον Λευκό Οίκο – «Είναι υπέροχος»
«Κανείς δεν θα κάνει ποτέ την Αμερική σπουδαία με τον τρόπο που το έκανε και συνεχίζει να το κάνει αυτός. Ήταν τιμή μου να εργάζομαι γι' αυτόν», έγραψε λίγο μετά την αποχώρησή της
H Κέιτι Ζακαράια με τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ μπλοκάρει κυρώσεις κατά της Ρωσίας που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο – «Είναι για το συμφέρον των ΗΠΑ»
Τις είχε υπογράψει μόλις τον Σεπτέμβριο - Η αναστολή των κυρώσεων έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την συμφωνία με την Ρωσία για το ρωσικό ντίζελ
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν
Κέιτι Ζακαράια: Η βραχύβια Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που «ξηλώθηκε» μέσα σε 5 μέρες – Κατέρριψε το «ρεκόρ» του Άντονι Σκαραμούτσι
Ο σάλος με την αυτοαποκαλούμενη «δικηγόρο» που ανέλαβε τη θέση της Λέβιτ και δεν άντεξε ούτε μία εβδομάδα καθώς ο Τραμπ την... «έδιωξε νύχτα»
Katie Zacharia
18
Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχει μαγική λύση για την ενέργεια – Προστασία της ΕΕ σε ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο
«Η Ευρώπη πρέπει να επιμείνει στην ενεργειακή μετάβαση, με στόχο την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές, καθαρές και εγχώριες πηγές ενέργειας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές και η πυρηνική ενέργεια» υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου 2026 5
«Το Ιράν δεν σκοπεύει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» δήλωσε ο Πεζεσκιάν – «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο»
Ο Ιρανός πρόεδρος απορρίπτει τις κατηγορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο και καταγγέλλει τις αμερικανικές κυρώσεις ως «αδικαιολόγητες και απάνθρωπες»
Μασούντ Πεζεσκιάν