Κόσμος

Υβριστής Ερντογάν! «Ανοησία Μητσοτάκη που κάλεσε τον Χάφταρ στην Ελλάδα»

Δεύτερο χτύπημα του Ταγίπ Ερντογάν για την επίσκεψη του Χαλίφα Χάφταρ στην Ελλάδα. «Θέλει να μας προκαλέσει ο Μητσοτάκης και γι' αυτό κάλεσε τον Λίβυο στην Αθήνα». Ο διάλογος που ισχυρίζεται ότι είχε με άλλον ηγέτη στην Διάσκεψη του Βερολίνου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα σε λίγες ώρες ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει για δεύτερη φορά με ξεκάθαρο τρόπο την ενόχλησή του για την επίσκεψη του Χαλίφα Χάφταρ στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους επιστρέφοντας από το Βερολίνο είπε: «Ο Μητσοτάκης γιατί κάλεσε τον Χάφταρ στην Ελλάδα; Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι στο Βερολίνο κάποιος ηγέτης τον πλησίασε και του είπε: “Ο Μητσοτάκης θέλει να βελτιώσεις τις σχέσεις σας”. Και συνεχίζει ο Ερντογάν: «Αναρωτήθηκα: Θέλει να διορθώσει τις σχέσεις μαζί μου και καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Τι ανοησία είναι αυτή; Πείτε του ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Να το διορθώσει και από εκεί και πέρα μπορούμε να συναντηθούμε μαζί του.

Click4More Sozcu: Η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίζει το ψευδοκράτος!

Ο Ερντογάν υπονόησε επίσης ότι τον προσέγγισε η Ιταλία και του έδειξε ενδιαφέρον να συνεργαστεί σε γεωτρήσεις στις περιοχές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο με την Λιβύη.

Η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα

«Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα», είπε ακόμα σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία υποστηρίζει πολιτική διαδικασία στην Λιβύη

«Τα βήματα που κάναμε για τη Λιβύη, έφεραν ισορροπία στη διαδικασία», είπε ο Ερντογάν, σημειώνοντας πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την πολιτική διαδικασία. Υποστήριξε δε ότι στη Λιβύη, η παρουσία της Τουρκίας δημιούργησε ελπίδες για ειρήνη. «Βλέπουμε τι είδους παιχνίδια παίζονται υπό τον μανδύα της μάχης κατά της τρομοκρατίας».

Κατά τον Ερντογάν, έχει τη σημασία του ότι ο Χάφταρ «δεν υπέγραψε το κείμενο (σ.σ. μάλλον εννοεί της συμφωνίας που παρουσιάστηκε στη Μόσχα)», σημειώνοντας ότι το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο από τους συμμετέχοντες. «Ελπίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Αν η εκεχειρία στην οποία καλέσαμε μαζί με τον Πούτιν, τηρηθεί, η πολιτική διαδικασία θα είναι ανοιχτή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Εφιάλτης για 41χρονη που την εξέδιδε ο τραπεζίτης σύντροφός της – «Σταμάτησα να μετράω στους 487 άνδρες – Με ανάγκαζε να πιω ούρα»
Το φρικιαστικό περιστατικό και τον εφιάλτη που ζούσε η γυναίκα το κατήγγειλε παίρνοντας κουράγιο από την υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό
Η 41χρονη Λετίσια
Βέλγιο: 12 και 15 ετών τα δύο νεκρά παιδιά από τη σύγκρουση τρένου με σχολικό – Πέντε έφηβοι τραυματισμένοι στο νοσοκομείο
Νεκροί είναι ακόμα μία συνοδός 27 ετών και ο 49χρονος οδηγός του σχολικού λεωφορείου - Τι ανακοίνωσε η εισαγγελία, αδιευκρίνιστες οι συνθήκες της τραγωδίας
Σύγκρουση τρένου με σχολικό στο Βέλγιο
Ο Τζόναθαν Άντικ παραιτείται από αντιπρόεδρος της Mango: «Αγαπώ βαθιά την οικογένειά μου και με έναν ιδιαίτερο τρόπο, τον πατέρα μου»
Ο γιο του ιδρυτή της φίρμας ρούχων Mango με επιστολή στο προσωπικό ανακοίνωσε ότι αποχωρεί προσωρινά από τα καθήκοντά του στη Mango ώστε να επικεντρωθεί στην υπεράσπιση της αθωότητάς του
Ο Τζόναθαν Άντικ στο δικαστήριο
Φον ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη κλαίει μαζί με το Βέλγιο» – 4 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από τη σύγκρουση τρένου με σχολικό
«Η καρδιά μου ραγίζει από το τραγικό δυστύχημα...Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και στους οικείους τους», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν