Κόσμος

Ζαπορίζια: Οι Ρώσοι απήγαγαν τον υποδιευθυντή του πυρηνικού σταθμού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας υποδιευθυντής του υπό ρωσική κατοχή ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, ο Βαλέρι Μαρτινιούκ, απήχθη από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Ο Βαλέρι Μαρτινιούκ κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία και πιθανότατα υποβάλλεται σε βασανιστήρια», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom, που έχει υπό τον έλεγχό της τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Σε μια ανάρτηση στο Telegram, η Energoatom γνωστοποίησε ότι ο αξιωματούχος Βαλέρι Μαρτινιούκ απήχθη χθες.

Πιθανολογείται πως ο Μαρτινιούκ απήχθη για να αποκτήσουν οι Ρώσοι στοιχεία για το προσωπικό του πυρηνικού σταθμού, ώστε στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο να εκβιαστούν και να αναγκαστούν να ενταχθούν στο δυναμικό της Ρωσικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

https://twitter.com/YevgeniyaLeshc1/status/1579819326236135424?s=20&t=xagvQhWHV6aU1AAT4ciY_Q

Στις αρχές Οκτωβρίου ο γενικός διευθυντής του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού, Ιχόρ Μουράσοφ, αιχμαλωτίστηκε από ρωσική περίπολο ενώ μετέβαινε από τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης προς την κατεχόμενη από τους Ρώσους πόλη Ενέρχονταρ.

Αφέθηκε ελεύθερος μερικές μέρες αργότερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: «Πήγα στην Άπω Ανατολή γιατί οι σχέσεις με 12χρονες εδώ είναι νόμιμες», έλεγε σε γράμμα στην πρώην γυναίκα του ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ
Βαριές καταγγελίες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας, οι αρχές εξετάζουν υλικό που καταγγέλλεται ότι βρέθηκε στο σπίτι του στις Φιλιππίνες - Ο ίδιος μιλά για «αρρωστημένα ψέματα»
Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας
Κακοκαιρία στην Βρετανία: Ένας νεκρός στη Σκωτία από την καταιγίδα Boelo – Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Λιντς-Μπράντφορντ της Αγγλίας, Μπέλφαστ και Τζορτζ Μπεστ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου, του Ινβερνές και του Αμπερντίν στη Σκωτία
Καταιγίδα
Ανατροπή και ήττα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, ιστορικό ρεκόρ ψηφοφόρων με 70% συμμετοχής - Ολονύκτιοι πανηγυρισμοί στο Βελιγράδι
«Είναι σαφές ότι χάσαμε, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε» λέει ο πρώην πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έπειτα από 14 χρόνια στην πολιτική ηγεσία της χώρας
Βούτσιτς
83
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ 10
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου