Κόσμος

Ζαχάροβα: Η Γαλλία ρισκάρει όλο και περισσότερο απευθείας σύγκρουση με τη Ρωσία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Κατά την Ζαχάροβα η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο στην Ουκρανία αυξάνει τον κίνδυνο μιας απευθείας αναμέτρησης με τη Ρωσία.

Όμως η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δεν έμεινε στις «διαπιστώσεις» ή τις «απειλές». Σε μία κίνηση που πολλοί εξέλαβαν ως απόπειρα παρέμβασης ακόμη και στις γαλλικές εκλογές της 30ής Ιουνίου,  με δεδομένες τις «αρμονικές» σχέσεις της Ρωσίας με το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήρθε η ώρα ο γαλλικός λαός να ξυπνήσει και να συνειδητοποιήσει αυτό στο οποίο οδηγείται».

Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει υποσχεθεί να προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και τους τελευταίους μήνες έχει υποστηρίξει το ενδεχόμενο στρατεύματα του ΝΑΤΟ να αναπτυχθούν στην Ουκρανία για να τη βοηθήσουν να αμυνθεί κατά της Ρωσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου